AcasăNewsINCENDIU PUTERNIC in Borsa. Sute de pompieri, jandarmi, silvicultori incearca sa stinga...

INCENDIU PUTERNIC in Borsa. Sute de pompieri, jandarmi, silvicultori incearca sa stinga focul

Sute de pompieri, jandarmi, silvicultori si politisti de frontiera au intervenit, sambata, pentru a ajuta la stingerea unui incendiu de padure zbucnit in Borsa, judetul Maramures, la varful Toroiaga.

In lupta cu flacarile au fost mobilizati 200 de pompieri militari ai serviciilor profesioniste pentru situatii de urgenta din judetele Maramures si Bistrita, sub coordonarea subprefectului judetului, Pamfil Bercean, interventia avand loc la la o altitudine de aproximativ 1.400 de metri.

De asemenea, in zona s-au deplasat, cu tehnica adecvata, si doua echipe specializate pentru interventii la incendiile de padure ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” al Judetului Suceava, noteaza rtv.net.

Pentru ca interventia s-a dovedit a fi una dificila, la operatiune au mai participat si 100 de jandarmi, 85 de silvicultori, 15 pompieri voluntari, 20 cadre ale politiei de frontiera, precum si oficialitati locale si judetene, care au suplimentat transportul in zona de manifestare, potrivit sursei citate.

Totodata, pentru eficientizarea misiunii, in sprijinul fortelor de la sol au mai venit si doua elicoptere ale Inspectoratului General de Aviatiei din cadrul Ministerul Afacerilor Interne, adaptate cu dispozitive speciale de stingere – Bambi-Bucket.

In prezent, zona a fost izolata, astfel incat incendiul nu se mai poate extinde, si se intervine pentru stingerea acestuia, au precizat reprezentantii IGSU. Conducerea echipelor care intervin pentru stingerea incendiului este asigurata de inspectorul general al IGSU, Ion Burlui.

Foto: rtv.net

author avatar
Alina Costache
554 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger