AcasăNewsIncendiu major lângă rafinăria de la Brazi! 53 de pompieri intervin, s-a...

Incendiu major lângă rafinăria de la Brazi! 53 de pompieri intervin, s-a emis MESAJ RO-ALERT! (FOTO/VIDEO)

incendiuIncendiu major la hala de deșeuri din Brazi. Fumul otrăvitor pune în pericol localnicii! S-a emis MESAJ RO-ALERT (FOTO/VIDEO)

Un incendiu major a izbucnit miercuri dimineață, la depozitul și incineratorul de deșeuri periculoase din localitatea prahoveană Brazi, nu departe de unde se află una dintre cele mai mari rafinării ale României. Fumul otrăvitor se vede de la peste 10 km.

53 de pompieri se luptă cu flăcările care au cuprins o suprafață de 4000 de mp. A fost transmis un mesaj RO-ALERT din cauza degajării mari de fum toxic pentru locuitorii din zonă, inclusiv în zona de Vest a Ploieștiului.

„Incendiu major produs la SC Eco Burn SRL cu degajări masive de fum. Evitaţi zona. Eliberaţi căile rutiere pentru a facilita accesul structurilor de intervenţie. Menţineţi ferestrele locuinţelor închise. Dacă sunteţi în apropiere, evacuaţi zona. Luaţi măsuri de adăpostire şi de autoprotecţie”, este mesarul RO-ALERT trimis de ISU Prahova.

Fumul otrăvitor de la incendiul depozitului de deșeuri periculoase Ecoburn Brazi se vede de la peste 10 km, inclusiv din Ploiești, transmite obervatorulph.ro.

foto: observatorulph.ro

O persoană ar fi prinsă în interior

Incendiul a izbucnit în jurul orei 3:00, în comuna Brazi, la o hală de depozitare a unei societăţi comerciale care are ca obiect de activitate colectarea şi incinerarea deşeurilor periculoase, transmite stiripesurse.ro. La faţa locului au fost mobilizate şase maşini de stingere, două autoscări, o ambulanţă SMURD şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă.

Întrucât în curtea operatorului economic a fost găsită o bicicletă, se ia în calcul ipoteza că în interiorul halei este surprinsă o persoană, însă pompierii nu pot intra, pentru că plafonul construcţiei s-a prăbuşit, iar aceasta nu prezintă siguranţă. Operatorul economic avea, în prezent, autorizația de operare suspendată, nefiind la primul incident de acest fel.

author avatar
Andreea Vlad
214 afisari
Zenville

Ultimele știri

Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai

Românii se află în toiul pregătirilor de Paşte 2024, iar asta înseamna şi goana prin supermarketuri. Kaufland, Lidl şi Carrefour sunt câteva dintre cele...

Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis gânduri bune către românii din Diaspora, în Pastorala de Sfintele Paşte 2024.El a punctat că „Taina Pocăinţei...
proger