AcasăNewsIncendiu la un tren de calatori care circula spre Targoviste/Curse anulate, sambata

Incendiu la un tren de calatori care circula spre Targoviste/Curse anulate, sambata

O situatie nepravazuta, ce a avut loc la primele ore ale zilei, a pus in alerta atat mecanicul trenului respectiv, cat si pompierii. S-a intamplat in jurul orei 6, pe raza localitatii dambovitene Aninoasa. Din fericire, nu au fost victime.

Pompierii au fost chemati sa intervina pentru a stinge un incendiu care, din cate anunta CFR Calatori, s-a produs la ventilatoarele de climatizare situate la exteriorul automotorului trenului R 9438, mai exact al personalului care face legatura intre Pietrosita si Targoviste. Imediat ce au aflat de incident, angajatii feroviari au alertat autoritatile, prin numarul unic de urgenta. Doar ca mecanicul trenului nu a stat pe ganduri cand a observat problema si a pus mana pe stingatoare, incercand sa domoleasca focul pana sa ajunga specialistii in stingerea incendiilor.

La momentul producerii incidentului, in trenul respectiv nu se aflau multi pasageri, din cate rezulta din comunicatul companiei. Cei sase calatori care erau in vagoanele trenului R 9438 „au fost in siguranta si au folosit mijloacele auto pentru a ajunge la destinatia, care se afla la aproximativ 3 km”, mentioneaza CFR Calatori. Motovul pentru care s-a declansat focul nu este deocamdata clar, insa o comisie de specialisti va stabili, in cursul unei anchete, ce anume a dus la producerea incendiului.

Un alt amanunt demn de a fi luat in seama este acela ca, urmare a incidentului, s-a aflat ca doua garnituri care circulau pe ruta pe care rula personalul la care a izbucnit incendiul de sambata dimineata, respectiv trenurile Regio 9445 si Regio 9446, Targoviste – Pietrosita si retur, au fost anulate pe parcursul zilei curente.

121 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger