AcasăNewsIncendiu la un mall din Moscova

Incendiu la un mall din Moscova

Centrul comercial este unul special destinat copiilor

Focul a izbucnit ieri la centrul comercial ”Perseu pentru copii” aflat in estul capitalei Rusiei. Cel putin o persoana si-a pierdut viata iar altele  au fost ranite.

Centrul comercial este unul special destinat copiilor

Presa rusa difuza ieri imagini in care se puteau vedea serviciile de interventie care evacuau persoanele aflate in cladire. Unul dintre angajatii mallului ar fi persoana care a decedat iar cel putin sase pompieri au fost raniti. „O victima evacuata din cladirea in flacari a murit in ambulanta. Potrivit administratiei centrului comercial, un angajat nu a stiut cu exactitate unde se afla iesirea de urgenta si a ajuns intr-o zona invaluita de fum”, a spus Ilia Denisov, seful unui directorat din cadrul Ministerul rus pentru Situatii de Urgenta. In total, peste 600 de persoane din centrul comercial au fost evacuate iar 20 au fost salvate de pompieri.

Cladirea are patru etaje pe o suprafata de aproximativ 10000 de metri patrati

Amenajarea interioara a cladirii a complicat operatiunile si i-a impiedicat pe pompieri sa identifice sursa focului care a fost stins la nivelul celui de-al patrulea etaj al cladirii. Inspectia facuta luna trecuta la acest mall nu a scos in evidenta nici o incalcare a normelor de securitate, potrivit Ministerului pentru Situatii de Urgenta. Acest incident invervine dupa tragedia din orasul siberian Kemerovo, unde un important incendiu a avut loc in 25 martie in centrul comercial Zimniaia Visina. Tragedia s-a soldat cu 64 de morti din care 41 copii iar 76 de persoane au fost ranite, inclusiv 27 de copii. Catastrofa a provocat ample miscari de protest in strada, oamenii denuntand lipsa masurilor de siguranta pe fondul coruptiei autoritatilor.

author avatar
Tudor Borcea
55 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger