AcasăNewsIncendiu la Spitalul din Ploiești: s-a deschis dosar penal pentru ucidere din...

Incendiu la Spitalul din Ploiești: s-a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă

incendiuIncendiu spital Ploiești. S-a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă

Poliția Prahova a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă în urma incendiului izbucnit joi dimineaţă la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean din Ploieşti, în urma căruia doi pacienţi au murit, iar o infirmieră a fost rănită.

O echipă complexă de experți se află în teren unde efectuează cercetarea la fața locului. Concret, echipa este formată, potrivit unor surse din anchetă, din experți pirogeni, ofițeri de poliție judiciară și procurori.

Doi bolnavi, bărbaţi cu vârste de 74 şi 75 de ani, au murit carbonizaţi, iar o infirmieră a suferit arsuri. Alţi 15 pacienți au fost evacuaţi, fiind transferaţi în clădirea principală a Spitalului Judeţean, în timp ce trei au refuzat transferul.

A patra tragedie din 2021

Managerul spitalului, Bogdan Nica, spune că secţia era renovată, iar instalaţia electrică fusese verificată și există detectoare de oxigen.

Incidentul are loc la mai puțin de o lună și jumătate de la incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, în care au murit 7 pacienți. Este a patra tragedie în mai puțin de un an, după incendiile de la Piatra Neamț și Spitalul Matei Balș.

author avatar
Andreea Vlad
75 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger