AcasăNewsIncendiu la spitalul din Călinești, jud. Argeș. Peste 30 de pacienți au...

Incendiu la spitalul din Călinești, jud. Argeș. Peste 30 de pacienți au fost evacuați! (VIDEO)

incendiuIncendiu la Spitalul din Călinești, Argeș. Fumul gros a cuprins un etaj. Zeci de pacienți evacuați (VIDEO) / captură Digi 24

Alerta de incendiu la Spitalul de Boli Cronice Călinești, județul Argeș, a fost dată vineri dimineață. Peste 30 de pacienți au fost evacuați, după ce la unul dintre etajele unității a ieșit fum.

Au fost alertate forțe de la Detașamentele de Pompieri Pitești, Bradu și Garda de Intervenție Topoloveni. Nu mai puțin de 16 autospeciale, între care pompieri, ambulanțe și echipaje, au ajuns la fața locului, potrivit Antena 3.

Apelul a fost efectuat la 112 la ora 06:00. Din primele informații, se pare că personalul a fost alertat de unul dintre asistenți după ce s-a declanșat alarma de fum. Sursa fumului ar fi un aparat de aer condiționat, potrivit ISU Argeș.

Cauza incendiului, un scurt circuit

Pompierii cred că incendiul s-ar fi produs, cel mai probabil, din cauza unui scurt circuit. Nu a fost incendiu cu flacără, ci doar fum. Aparatul electric a fost deconectat de la alimentarea cu energie electrică.

32 de pacienți, între care 4 netransportabili, au fost scoși pe brațe de către personalul medical. Chiar medicul de gardă a fost cel care a făcut evacuările, ajutat de asistenții și infirmierii care erau de serviciu în momentul izbucnirii incendiului.

La ora difuzării acestei știri, pacienții au intrat din nou în saloane și se află în stare bună.

„Acum, forțele ISU au rămas pentru detectarea altor cauze care sunt la fața locului, nu au fost probleme, sursa fumului se pare că ar fi un aparat de aer condiționat la care incendiul nu s-a manifestat cu flacără, ci s-au topit elemente combustibile de la nivelul acestuia. Până la sosirea forțelor de intervenție, medicul de gardă a evacuat de la etajul 1 aproximativ 32 de pacienți. Nu sunt victime!”, a declarat Ionuț Tunaru, purtător de cuvânt ISU Argeș

author avatar
Andreea Vlad
98 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger