AcasăNewsIncendiu la Spitalul de Copii din Timișoara. 42 de minori și 41...

Incendiu la Spitalul de Copii din Timișoara. 42 de minori și 41 de părinți, evacuați în toiul nopții – VIDEO

incendiuIncendiu la Spitalul de Copii din Timișoara. 42 de minori și 41 de părinți, evacuați în toiul nopții - VIDEO / foto: Opinia Timișoarei

La Timișoara a fost activat Planul Roșu de Intervenție după ce un incendiu a izbucnit în toiul nopții la Spitalul de Copii. 42 de copii speriați au fost evacuați împreună cu mamele lor.

Incidentul s-a petrecut în jurul orei 1.00, când copiii internati la Secția de Oncologie – Hematologie, aflată la etajul 1, și în cea de Pediatrie au fost treziți din somn de fumul care a inundat coridoarele și o parte din saloane, transmite Opinia Timișoarei.

Zeci de pacienți evacuați

Cei mai mulți dintre pacienții evacuați au fost transferați la alte unități medicale. Nu au fost persoane rănite în urma incidentului.

În urma apelului la 112, la ora 00,40, ISU Timiş a fost solicitat să intervină la o degajare de fum produsă la etajele I şi II la Spitalul ”Louis Ţurcanu” din Timişoara. Au fost alertate cinci autospeciale de stingere cu apă şi spumă ASAS, câte două autoscări S42 şi ambulanţe SMURD B, o ambulanţă SMURD tip C, două autospeciale de transport personal şi victime multiple din cadrul Detaşamentelor 1 şi 2 de Pompieri Timişoara, doi ofiţeri şi 20 de subofiţeri.

Opinia Timișoarei transmite că, cel mai probabil, un scurtcircuit s-a produs la o stație de tratare a aerului care a provocat topirea mai multor elemente din plastic ce au provocat degajarea însemnată de fum. Stația de tratare a aerului are aproximativ zece ani vechime și nu a creat probleme până acum. O anchetă a pompierilor va arăta dacă a fost vorba de o defecțiune a acesteia sau nu.

author avatar
Andreea Vlad
75 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger