AcasăNewsIncendiu la Rahova: zeci de detinuti evacuati si gardieni pe mana medicilor

Incendiu la Rahova: zeci de detinuti evacuati si gardieni pe mana medicilor

Situatie incendiara, la propriu, in cursul noptii trecute, la penitenciarul Rahova, din Capitala.

UPDATE 11.40: Din directia reprezentantilor penitenciarului s-a explicat faptul ca incediul a fost stins cu mijloace interne. Focul a fost stins dupa doua ore. Dar si ca „detinutul care a incendiat camera a fost internat”, starea acestuia fiind ” in afara oricarui pericol”, fiind in continuare in spital. La fel, „in afara oricarui pericol”, sunt si cei 11 gardieni care au intervenit in vederea stingerii incendiului. „Toate cadrele din penitenciar au actionat de urgenta”, a precizat purtatorul de cuvant al penitenciarului, care a adaugat ca detinutul- condamnat la doi ani pentru talharie, aflat in tranzit la Rahova- avea bricheta pentru ca fuma, iar regulamentul ii permitea sa aiba un astfel de obiect.

Nu in ultimul rand, s-a lamurit ca nu au fost alti detinuti afectati in urma acestui incendiu.

–-

Alarma la nivel intern a fost data dupa lasarea intunericului, odata ce un barbat incarcerat singur intr-una din celulele penitenciarului a ales sa dea foc incintei in care se afla. E important de precizat, insa, faptul ca desi incidentul care a dus la evacuarea a peste 60 de detinuti a avut loc in urma cu ore bune, situatia a ajuns la urechile opiniei publice abia in urma cu scurt timp. Mai mult, 11 gardieni ar fi avut nevoie de ingrijiri medicale, dupa ce s-au intoxicat cu fum.

Pana la aceasta ora nu s-a lamurit modul cum a reusit barbatul aflat in sistem privativ de libertate in incinta de pe Soseaua Alexandriei 154 sa puna mana pe un obiect inflamabil, avand in vedere ca in mod normal detinutilor nu le este permis sa aiba in celule obiecte care le-ar putea zadarnici gesturi de natura sa le puna siguranta in pericol. Toate aceste aspecte urmeaza, insa, sa fie lamurite in perioada urmatoare.

175 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger