AcasăNewsIncendiu la o pensiune din Moeciu de Sus, 16 turisti au fost...

Incendiu la o pensiune din Moeciu de Sus, 16 turisti au fost evacuati

Acoperisul si mansarda unei pensiuni din localitatea brasoveana Moeciu de Sus au luat foc, in noaptea de miercuri spre joi, dupa ce cosul de fum s-a supraincalzit, pompierii intervenind mai bine de sapte ore pentru stingerea incendiului, iar 16 turisti care se aflau in pensiune au fost evacuati.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Brasov, Ciprian Sfreja, incendiul a pornit de la un cos de fum care s-a supraincalzit si a luat foc, flacarile distrugand acoperisul in totalitate, pe o suprafata de 200 de metri patrati, precum si o parte din mansarda pensiunii.

Pensiunea formata din trei nivele si mansarda este situata pe Strada Principala din localitate, iar in momentul izbucnirii incendiului erau cazati 16 turisti, care au fost evacuati de pompieri, astfel ca nu s-au inregistrat victime.

„Interventia a fost foarte dificila din cauza lipsei de apa din zona si a drumului greu. Era un drum foarte ingust si zapada multa. A fost si foarte frig si ne-au inghetat pompele. Am intervenit cu trei autospeciale de la ISU Brasov si una de la Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta din Moeciu”, a spus Sfreja.

Pompierii au fost anuntati de incendiu, miercuri, in jurul orei 23.30 si s-au retras dupa mai bine de sapte ore.

author avatar
Ciprian Purice
352 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger