AcasăNewsIncendiu la o casa din sectorul 2. Elevii unei scoli, evacuati

Incendiu la o casa din sectorul 2. Elevii unei scoli, evacuati

Flacarile si fumul dens care au cuprins partea superioara a unui imobil aflat in sectorul 2 al Capitalei au alarmat martorii care nu au stat pe ganduri si au chemat pompierii. Pana la acest moment, informatiile conduc catre ipoteza ca nu ar fi victime in urma acestui incendiu.

UPDATE – Aflat la fata locului, purtatorul de cuvant al ISU Bucuresti a mai precizat faptul ca afectata de foc o constructie cu parter, etaj si mansarda si ca in momentul de fata se lucreaza la stingerea focului, si ca incendiul a fost localizat.

Flacarile au afectat in mod deosebit acoperisul si mansarda. Daniel Vasile a mai precizat un aspect important, si anume ca in incinta a intrat o echipa de salvatori si ca nu au fost gasite persoane in interior, dar si nu au fost raniti.

Nu in ultimul rand, reprezentantul ISU Bucuresti a mentionat faptul ca fumul nu a afectat scoala, nici personalul administrativ.

La randul sau, ajuns in zona, Marian Banu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Bucuresti, a explicat faptul ca nu sunt „probleme din punctul de vedere al sigurantei copiilor”, ca nu au fost elevi care sa fi ajuns la spital sau sa fi fost raniti.

–––––––-

Incendiul s-a produs pe Strada Scoalei, din sectorul 2 al Capitalei, in jurul orei 13, intr-o zona cu stradute inguste si multe constructii. In cartier au inceput sa rasune sirenele masinilor de pompieri, semn ca interventia a fost una de amploare. Ulterior s-a aflat ca in zona au fost trimise nu mai putin de sapte autospeciale de interventie cu apa si spuma.

In timp ce specialistii in astfel de interventii faceau eforturi sa limiteze pericolul si sa lichideze incendiul, s-a luat o masura preventiva. Si anume s-a decis evacuarea elevilor aflati intr-o scoala situata in apropierea casei afectate de foc, din cate a precizat, la Digi 24, purtatorul de cuvant al ISU Bucuresti. Din primele informatii, ar fi vorba despre circa 200 de copii aflati la momentul respectiv la ore, la scoala 19 -„Tudor Arghezi”.

E important de reamintit faptul ca pana la acest moment se stie ca nu au fost anuntate eventuale persoane care sa fi avut de suferit de pe urma incendiului produs in sectorul 2.

sursa foto: facebook/ISU

131 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger