AcasăNewsIncendiu la Grădina Zoologică din Râmnicu Vâlcea. Maimuţele, în pericol!

Incendiu la Grădina Zoologică din Râmnicu Vâlcea. Maimuţele, în pericol!

Un incendiu s-a produs la Grădina Zoologică din Râmnicu Vâlcea, sâmbătă dimineață. Focarul a izbucnit în pavilionul maimuțelor.

Mai multe animale de la Grădina Zoologică din Râmnic au fost evacuate de pompieri, sâmbătă dimineaţa, în urma unui incendiu izbucnit la pavilionul unde sunt adăpostite maimuţele. Cele 12 maimuțe pavian din pavilionul afectat au fost evacuate.

Acoperişul a luat foc!

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea, flăcările se manifestă la nivelul acoperişului. Se intervine cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă.

„Incendiul se manifestă la nivelul acoperişului pe o suprafaţă de aproximativ 20 metri pătraţi. Animalele au fost evacuate în ţarcurile exterioare. Sunt 12 maimuţe din rasa Pavian (Papio hamadryas)”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Sorin Albinaru.

Incendiu de proporții şi în Mehedinţi

Un incendiu puternic de vegetație uscată a izbucnit aseară, 26 ianuarie, în comuna Ilovița din Mehedinți. Zeci de hectare de teren au fost afectate, iar vântul puternic a favorizat răspândirea rapidă a focului. Pompierii au intervenit și, după peste două ore de efort, au reușit să lichideze incendiul.

În total, 50 de hectare de vegetație uscată au fost afectate de incendiu. După mai bine de două ore, pompierii au reuşit să stingă flăcările.

O femeie a murit, la Constanţa

Un incendiu a izbucnit în dimineața de sâmbătă, 27 ianuarie, în localitatea Vulturu din județul Constanța. O casă de pe strada Eroilor a luat foc. Din păcare, o femeie a murit și alta a juns în spital.

În interior au găsit o femeie de 90 de ani decedată.

author avatar
Andrei Ștefan
183 afisari

2 COMENTARII

  1. Au dat maimutele foc la acoperis?
    Sigur, vor avea dosar penal pentru ca nu aveau autorizatie la incendiu.Incendiatorul….nu este cautat.E prea greu.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Avertizare de ploi, grindină și vijelii. Zonele aflate sub COD GALBEN – HARTA/Cum va fi vremea în București

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis, miercuri, o atenționare Cod galben de vreme instabilă.Conform hărții aferente avertizării meteo, mai multe județe...

România poate scăpa mai repede şi mai ieftin de „blocurile gri”. Legea ce merge la promulgare schimbă tot pentru locatari

Deputaţii au adoptat, decizional, proiectul care aprobă ordonanţa de urgenţă 179/2022 pentru modificarea şi completarea ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr.18/2009 privind creşterea performanţei...
proger