AcasăNewsIncendiu in subteran, la statia de metrou Piata Romana: doi oameni, pe...

Incendiu in subteran, la statia de metrou Piata Romana: doi oameni, pe mana medicilor

Fum la metrou, la stația Unirii! Circulație îngreunată pe Magistralele 1 și 3 - VIDEO

Au fost momente tensionate, marti dupa-amiaza, la statia de metrou aflata in zona Piata Romana. Un incendiu s-a produs in subteran, fiind nevoie de interventia pompierilor, dar si a medicilor, avand in vedere ca doua femei au avut de suferit de pe urma acestei situatii neprevazute si cu totul nedorite.

UPDATE: Perimetrul din zona statiei de metrou a fost impanzit de pompieri, dar si de masini de interventie, aspect vizibil pentru toti buxurestenii care au avut drum, in aceasta dupa-amiaza, catre Piata Romana. Din fericire, la acest moment se poate spune ca pericolul  a fost inlaturat.

Reprezentantii ISU Bucuresti au facut noi precizari in privinta incendiului de la statia de metoru Piata Romana, pe care le redam, integral, in cele ce urmeaza:

„Peste 70 de pompieri cu 20 autospeciale au fost alertati sa intervina pentru lichidarea unui incendiu la statia de metrou Piata Romana.

Primele echipaje ajunse la fata locului au constatat ca in interiorul statiei de metrou erau degajari mari de fum, fiind necesara evacuarea tuturor persoanelor. In cel mai scurt timp, au fost constituite 6 echipe de cautare a focarului de incendiu, evacuarea persoanelor si pentru acordarea primului ajutor calificat.

Pompierii au constatat ca incendiul se manifesta la nivelul unui tablou electric din zona peronului, acesta fiind lichidat in scurt timp.

Urmare a expunerii la fum, doua persoane au necesitat acordarea primului ajutor si au fost transportate la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca.

Pentru siguranta calatorilor, comandantul interventiei a solicitat reprezentantilor Metrorex restrictionarea temporara a circulatiei garniturilor de metrou in statia respectiva.

In acest moment, pericolul a fost inlaturat, iar la fata locului sunt mai multe echipe de pompieri care cerceteaza cauzele probabile de producere a evenimentului”.

––-

Apelul care a pus in alerta specialistii in situatii de urgenta a fost facut, din cate se pare, inainte de ora 16, si anunta faptul ca la o statie de metrou la care, dupa cum se stie, traficul este foarte intens, mai ales la o ora de varf. Mai multe echipaje au coborat in tunel, pentru a incerca sa lichideze cat mai rapid focul, in vederea limitarii situatiei de risc.

La aflat locului au intervenit mai multe echipaje de pompieri, dar si medicii de la ambulanta. „Doua persoane au necesitat ajutor medical, in rest nu au fost probleme (…) La ajungerea noastra, era fum in statie, la nivelul peronului”, a precizat un reprezentant al ISU prezent la Interventia de la metorul din Piata Romana. Acesta a explicat faptul ca a fost vorba despre un incendiu care a izbucnit la un panou electric aflat la nivelul peronului.

Trebuie spus ca pana ca focul sa fie lichidat, s-a decis ca garniturile cu calatori sa nu mai opreasca, temporar, la statia respectiva.

sursa foto: Facebook/ISU Bucuresti-Ilfov

author avatar
Cristina Stefan
375 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger