AcasăNewsIncendiu in Parcul National Ceahlau: Hectare de vegetatie, in flacari. Exista riscul...

Incendiu in Parcul National Ceahlau: Hectare de vegetatie, in flacari. Exista riscul extinderii spre padure

(foto: gazetanord-vest.ro)

O zona a Parcului National Ceahlau a fost cuprinsa, in cursul zilei de sambata, de un incendiu puteric. Cateva hectare de vegetatie alpina sunt afectate de flacari.

(foto: gazetanord-vest.ro)

Desi in aproopiere de zona in care s-a observat focul s-au deplasat reprezentanti ai Serviciului de Salvamont Neamt, autoritatile au stabilit ca nu pot interveni pentru a stinge incendiul, zona in care arde vegetatia fiind foarte greu accesibila.

La aceasta ora sunt afectate cateva hectare de vegetatie alpina, a declaratla B1Tv, Raul Papalicef, de la Serviciul de Salvamont Neamt. „Inca de la semnalare noi ne-am deplasat in zona superioara a masivului. Zona este foarte greu accesibila, practic pana nu se stinge de la sine (incendiul-n.r), nu vad cum s-ar putea interveni. Sunt poate cateva hectare de vegetatie alpina”, a explicat Papalicef.

Autoritatile se tem ca daca vantul se inteteste, pe fondul caniculei si al lipsei ploilor in ultimele saptamani, flacarile s-ar putea raspandi. Ceea ce inseamna ca incendiul risca sa cuprinda si zona de padure a rezervatiei naturale din masivul Ceahlau.

[youtube]An0l2gEDm9s[/youtube]

445 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger