AcasăNewsIncendiu in Muntii Sureanu, peste 30 de hectare sunt afectate

Incendiu in Muntii Sureanu, peste 30 de hectare sunt afectate

(foto: dcnews.ro)

Zeci de pompieri si padurari au intervenit pentru stingerea unui incendiu ce a izbucnit, duminica, intr-un gol alpin din zona Varful Sasului, situat la peste 1.000 de metri in Muntii Sureanu.

(foto: dcnews.ro)

Peste 30 de hectare de padure situate intr-un gol alpin din zona Varful Sasului ard incepand de ieri, pentru stingerea acestuia intervenind zeci de pompieri si padurari.

„Interventia este foarte dificila deoarece terenul este foarte abrupt, iar pompierii au ajuns in zona pe jos. Pana in acest moment, au fost afectate peste 30 de hectare de gol alpin. Pompierii si padurarii au reusit sa limiteze propagarea flacarilor, iar in acest moment incendiul se manifesta pe o suprafata de peste un hectar si jumatate de gol alpin”, a declarat Anemona Doda, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Hunedoara, citat de realitatea.net.

Portivit acestuia, pompierii nu au stabilit inca motivele producerii incendiului ce se situeaza  la peste 1.000 de metri altitudine, in Muntii Sureanu, in judetul Hunedoara.

author avatar
Ionut Zgimbau
197 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger