AcasăNewsIncendiu in incinta unei cladiri din Chisinau. Trei raniti, adusi la Bucuresti

Incendiu in incinta unei cladiri din Chisinau. Trei raniti, adusi la Bucuresti

(foto: airbuzz.ro)

In jur de 16 persoane au fost duse de urgenta la mai multe spitale din capitala Republicii Moldova, dupa ce au avut de suferit ca urmare a faptului ca o cladire situata in zona Pietii Centrale a fost cuprinsa, seara trecuta, de flacari, ulterior unei explozii produse in respectiva incinta. Trei dintre ranitii in incendiul de la Chisinau vor fi adusi la spitale din Capitala, cu un avion al Ministerului Apararii.

(foto: airbuzz.ro)

UPDATE: S-au aflat mai multe detalii despre victimele exploziei urmate de incendiul puternic din localul din capitala Moldovei. Ministerul Sanatatii de la Bucuresti precizeaza ca este vorba despre trei tinere, care au arsuri de peste 30 % de pe suprafata corpului, dar si leziuni de cai respiratorii, avand nevoie de suport ventilator mecanic, si a caror stare este considerata grava. Toate trei vor ajunge la Spitalul de Chirurgie Reparatorie si Arsuri, in grija specialistilor acestei unitati medicale situate pe Calea Grivitei din Bucuresti.

–-

Aeronava C-27J Spartan apartinand Fortelor Aeriene Romane a decolat, duminica in jurul orei 11, de la Baza 90 Transport Aerian de la Otopeni, din cate anunta MAI, a aterizat cu bine la Chisinau, urmand sa ajunga inapoi in tara, cu victimele, in cursul dupa-amiezii.

Este vorba despre un zbor umanitar de urgenta, menit sa aduca in tara trei pacienti care au arsuri grave, leziuni suferite in urma flacarilor care au cuprins cladirea din Chisinau. De altfel, pe tot parcursul zborului, pacientii vor fi asistati de o echipa de doctori ai SMURD, dar si de specialisti -medici si paramedici – militari.

Incendiul violent, care a dus la ranirea a 23 de persoane, a izbucnit seara trecuta intr-o cladire din zona Pietei Centrale a Chisinaului. Cei doi administratori ai localului in care s-a produs explozia urmata de foc ar fi fost retinuti pentru 72 de ore, din cate anunta presa locala. O posibila cauza luata in calcul in privinta declansarii dezastrului ar fi explozia unei butelii, insa ancheta, aflata in plina desfasurare, va stabili acest aspect.

author avatar
Cristina Stefan
111 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger