AcasăNewsIncendiu devastator în "inima" Bucureştiului. Focul a cuprins o mie de metri...

Incendiu devastator în „inima” Bucureştiului. Focul a cuprins o mie de metri pătrați, în Delta Văcăreşti! (VIDEO)

(sursa foto: antena3.ro)

Un incendiu foarte puternic a izbucnit, miercuri după amiază, în Delta Văcăreşti. Pompierii ISU Bucureşti-Ilfov au intervenit la faţa locului cu şase autospeciale, pentru a stinge flăcările.

S-au deplasat urgent şase autospeciale ale ISU Bucureşti-Ilfov, însă flăcările s-au extins pe mai bine de o mie metri pătraţi. Astfel, pompierii au decis suplimentarea autospecialelor de stingere.

Pompierii au depistat mai multe focare

Potrivit ISU Bucureşti-Ilfov, suprafața afectată de incendiu este de aproximativ 1000 mp, fiind mai multe focare. Există pericol de propagare.

Ulterior, după aproximativ două ore de la izbucnirea incendiului, flăcările s-au extins pe o suprafaţă de 7.000 de metri pătraţi.

Delta Văcăreşti e, oficial, parc

Parcul Natural Văcărești se află pe locul fostului lac Văcărești, pe teritoriul Sectorului 4, între Calea Văcărești, Șoseaua Olteniței, Șoseaua Vitan-Bârzești și Splaiul Independenței.

Demersul de a transforma zona într-un parc natural a început în 2012, când Helmut Ignat a publicat în Național Geografic un articol despre „Delta dintre blocuri” și a prezentat imagini impresionante cu acest loc.

În 2016 locul a căpătat statutul de parc natural și arie naturală protejată.

author avatar
Andrei Ștefan
170 afisari

1 COMENTARIU

  1. „Incendiu devastator în „inima” Bucureştiului.”
    Dupa mintea lui Andrei Stefan, arderea unui hectar ( un patrat de 100 pe 100 de metri) de miriste plina cu iarba si stuf este un „incendiu devastator”. Plus ca Vacarestiul este exact in inima Bucurestiului.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger