AcasăNewsIncendiu devastator în Chitila! Pericol de explozie lângă Capitală!

Incendiu devastator în Chitila! Pericol de explozie lângă Capitală!

Un incendiu de proporții a izbucnit vineri dimineață în localitatea Chitila, lângă fosta groapă de gunoi. Focul s-a extins la stive de mase plastice, gunoi menajer și vegetație uscată, pe 7000 de metri pătrați.

Incendiul a fost localizat vineri dimineață, dar va fi o intervenție de durată, a spus Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU București-Ilfov.„Necesarul de apă depășește capacitatea pe care o avem. Nu putem folosi doar apa pe care o găsim la îndemână doar în această zonă”, a spus el.

La fața locului, se acționează cu 15 autospeciale.

Locuitorii Capitalei, alertaţi prin sistemul Ro-Alert

Un mesaj RoAlert a fost emis în jurul orei 06.00 pentru avertizarea oamenilor din Chitila, dar și din sectoarele 5 și 6, respectiv localitatea Bragadiru. „Alertă extremă. Incendiu de vegetație uscată în zona oraș Chitila (Șoseaua de Centură) degajări masive de fum. Ocoliți zona” este mesajul transmis prin sistemul de alertă. Vântul va schimba direcția fumului, astfel că oamenii aflați în zonele respective sunt sfătuiți să nu deschidă geamurile. În momentul de față, nicio persoană nu a fost rănită.

Purtătorul de cuvânt al ISU București-Ilfov, Daniel Vasile, anunță că flăcările au cuprins și un utilaj pentru sortarea deșeurilor. Se folosesc utilaje de tip buldoexcavator pentru îndepărtarea deşeurilor menajere, a precizat ISUBIF.

Incendiul se manifestă în apropierea unui rezervor de motorină de 5 tone.„Incendiul se manifestă foarte puternic, flăcările sunt foarte mari. La fața locului intervin 15 autospeciale. Incendiul este pe o proprietate privată îngrădită”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISUBIF, Daniel Vasile, la Digi24.

Este al doilea astfel de incendiu produs în zona Capitalei, în mai puțin de 24 de ore. Joi, pompierii au intervenit pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 10.000 mp, în zona Ghencea.

author avatar
Nicoleta-Mirela Pirvu
182 afisari

1 COMENTARIU

  1. Ce numai Beirutul să fie afectat…!!!..la câtă mizerie e in Bucharest nu mă miră… umană și materială. ..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger