AcasăNewsIncendiu de vegetaţie lângă un cămin de bătrâni din Constanţa. A fost...

Incendiu de vegetaţie lângă un cămin de bătrâni din Constanţa. A fost activat Planul Roşu de intervenţie – VIDEO

(sursa foto: Facebook/Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani - ISU Botosani)

Pompierii constănțeni au intrat în alertă, după ce au fost anunțați despre izbucnirea unui incendiu de vegetație uscată. În sprijinul lor au fost mobilizați și pompieri din alte județe. Totul în contextul în care, din primele informații, incendiul de vegetație s-a produs în proximitatea unui cămin de bătrâni din localitatea Poarta Albă.

Conform datelor de ultimă oră, autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie.
Un incendiu de vegetaţie a izbucnit, joi după-amiază, lângă un cămin de bătrâni din comuna Poarta Albă, potrivit news.ro. Iar în sprijinul pompierilor din Constanţa au fost trimise autospeciale din Ialomiţa, Călăraşi şi Bucureşti – Ilfov. Autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie.

Numărul autospecialelor de stingere, suplimentat

Din câte au anunțat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea, pompierii au fost solicitaţi să intervină, joi după-amiază, pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată în comuna Poarta Albă, lângă un azil de bătrâni.

Iar la faţa locului s-au deplasat în primă fază două autospeciale cu apă şi spumă şi un echipaj SMURD. Ulterior au mai venit alte două maşini în sprijin.

De asemenea, la faţa locului se vor deplasa alte patru maşini de stingere de la ISU Ialomiţa, ISU Bucureşti – Ilfov şi ISU Călăraşi.

Conform sursei citate, pompierii asigură protecţia căminului de bătrâni pentru ca flăcările să nu ajungă în zona acestuia.

Autorităţile au activat, așadar, Planul Roşu de Intervenţie.

Din câte se poate observa din imaginile surprinse de presa locală, incendiul de vegetație uscată se manifestă cu degajări mari de fum.