AcasăNewsIncendiu de vegetatie. Circulatia oprita pe A1 Bucuresti-Pitesti

Incendiu de vegetatie. Circulatia oprita pe A1 Bucuresti-Pitesti

Flacari si fum, in apropierea Autostrazii A1 Bucuresti-Pitesti. S-a intamplat luni la pranz, la kilometrul 32, in zona localitatii giurgiuvene Bolintin-Vale, judetul Giurgiu. Situatia a dus la oprirea totala a circulatiei pe autostrada, ca masura preventiva.

Cum vizibilitatea a fost ingreunata de fumul degajat de incendiul de vegetatie care s-a produs pe sensul de mers catre Pitesti al Autostrazii A1, s-a luat decizia opririi circulatiei rutiere pe ambele sensuri de mers, anunta Centrul Infotrafic.

Masura va ramane in vigoare pana cand pompierii vor reusi sa stinga focul, astfel incat orice risc de reducere a vizibilitatii soferilor sa fie inlaturat.

Din pacate, in ultimele zile nu au fost putine episoadele in care incendii de vegetatie au scapat de sub control. A venit primavara, iar multi agricultori aleg sa curete suprafetele de teren cultivabile dandu-le foc. In acest sens, recent, cei de la IGSU au facut un apel catre oameni: „opriti actiunile de igienizare a terenurilor prin ardere! Zilnic, au loc sute de incendii de vegetatie uscata care mistuie mii de hecatre de teren agricol si in multe cazuri flacarile se extind la locuinte sau la fondul forestier.”

author avatar
Cristina Stefan
75 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger