AcasăNewsÎncă un INCENDIU DE PROPORȚII în România! Depozit de deșeuri plastice...

Încă un INCENDIU DE PROPORȚII în România! Depozit de deșeuri plastice din Salonta, făcut scrum! – VIDEO

Incendiu de proporții, cu degajare de fum, la un depozit de deșeuri plastice din Salonta. Imagini de la fața locului - VIDEO (sursa foto: captură video)

Pompierii bihoreni au intrat în alertă, vineri dimineață, înainte de ivirea zorilor, după ce au fost anunțați despre izbucnirea unui incendiu la un depozit din Salonta. Din primele informații, două hale au fost cuprinse de flăcări. 

“La ora 3.41, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana al judeţului Bihor a fost sesizat cu privire la producerea unui incendiu de mare amploare la un depozit de deşeuri plastice reciclabile situat în localitatea Salonta”, din câte a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Crişana, Camelia Roșca, într-o intervenție la Antena3.

La fața locului au fost direcționate mai multe autospeciale ale pompierilor. ”Pentru gestionarea evenimentului, la faţa locului au fost mobilizaţi de urgenţă peste 30 de pompieri militari, cu opt autospeciale, din care şapte autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi autospeciala de primă cercetare de evaluare chimică, biologică, radiologică şi nucleară, precum şi un echipaj de prim-ajutor calificat”, a mai precizat oficialul ISU.

Misiune dificilă pentru ISU

S-a mai aflat că la momentul la care au ajuns în zonă pompierii, incendiul afecta o hală de aproximativ 1.300 metri pătrați, iar o altă hală, de circa 600 de metri pătrați ardea generalizat.

Echipele de pompieri au început lupta cu focul, încercând să localizeze și să stingă cât mai rapid incendiul. Misiunea lor nu a fost deloc una ușoară, din câte se poate vedea din imagini proporțiile flăcărilor fiind semnificative, la fel ca și fumul degajat de incendiu.

Deocamdată nu se știe ce anume s-a întâmplat și cum de a izbucnit incendiul. Abia după ce se va reuși stingerea flăcărilor specialiștii sunt așteptați să se pronunțe cu privire la concluziile verificărilor menite a scoate la lumină condițiile în care a izbucnit focul.

Primele informații venite de la Garda de Mediu Bihor

Un mesaj postat pe pagina de Facebook a Gărzii de Mediu Bihor, vineri, 9 iulie, cu puțin după ora 6 dimineața, anunța următoarele: ”Incendiu devastator la o societate de colectare a deșeurilor din Salonta!

În această dimineață, echipa de permanență s-a deplasat în urma apelului telefonic primit de la ISU Crișana la un incendiu în localitatea Salonta. Incendiul a izbucnit în jurul orei 3:40.

Comisarii Gărzii de Mediu se află în prezent la fața locului, urmând ca după stingerea incendiului să efectueze o inspecție de mediu la societatea colectoare de deșeuri!”