AcasăNewsIncendiu de amploare în judeţul Mureş. Un om a murit! Flăcările s-au...

Incendiu de amploare în judeţul Mureş. Un om a murit! Flăcările s-au extins pe 4.000 metri pătraţi

Un om a murit și trei au fost răniți într-un incendiu care a izbucnit la un depozit de carburant şi material lemnos al unei firme din Mureș. Incendiul a cuprins o suprafaţă de circa 4000 mp, cu degajări mari de fum.

În sprijinul pompierilor din Mureş au fost trimise echipaje de intervenţie din judeţele Alba şi Cluj. Populația a primit mesaj RO-ALERT pentru incendiu major.

Incendiu pe 4000 de mp, cu degajări mari de fum

Incendiul se manifestă pe o suprafaţă de caproximativ 4000 de mp, cu degajări mari de fum. Sunt patru bărbați răniți, care au suferit arsuri. Unul este inconștient și i se fac manevre de resuscitare, iar trei au fost preluați de cele 2 echipaje SMURD aflate la locul intervenţiei, precizează salvatorii.

”Pompierii mureşeni intervin în aceste momente pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la un depozit de carburant şi material lemnos din cadrul unui operator economic situat în localitatea Eremitu.

La faţa locului au fost mobilizate 3 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autocisternă, o autoscară mecanică de intervenţie şi salvare de la înălţimi, două autospeciale de primă intervenţie şi comandă, o autospecială de suport logistic, 3 ambulanţe SMURD dintre care una cu medic, un ATPVM şi autospeciala de intervenţie cu roboţi în colaborare cu pompierii voluntari din cadrul SVSU Miercurea Nirajului, SVSU Vărgata şi SVSU Eremitu”, anunţă ISU Mureş.

S-a trimis RO-Alert

A fost transmis un mesaj de avertizare a populaţiei prin intermediul RO-ALERT pentru incendiu major. De asemenea, a fost alertată Grupa Operativă pentru sprijinul acţiunilor de interventie.

La fața locului se deplasează și echipaje din judeţele învecinate – Cluj, Sibiu, Harghita, Bistriţa-Năsăud şi Alba.

author avatar
Andrei Ștefan