AcasăNewsIncendiu Constanța. Un adolescent de 15 ani, reținut. Ce au anunțat polițiștii

Incendiu Constanța. Un adolescent de 15 ani, reținut. Ce au anunțat polițiștii

Incendiu Constanța. Un adolescent de 15 ani, reținut. Ce au anunțat polițiștiiIncendiu Constanța. Un adolescent de 15 ani, reținut. Ce au anunțat polițiștii (sursa foto: Facebook/Silviu Iulian Coșa)

Pe măsură ce se așteaptă rezultatul anchetei cu privire la cauzele care au dus la izbucnirea incendiului de proporții care a afectat un bloc din Constanța, în cursul nopții de miercuri spre joi, s-a aflat ce măsură s-a luat în acest caz, în privința unui adolescent în vârstă de 15 ani.

Anunțul privind reținerea minorului de 15 ani a venit de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa, cu tot cu precizarea că adolescentul urmează să fie supus unei expertize de specialitate, pentru a se vedea dacă a avut sau nu discernământ. „În urma cercetărilor desfăşurate de poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, 2 minori, de 13 şi 15 ani, au fost identificaţi şi conduşi la sediul Poliţiei pentru audieri.

În urma probatoriului administrat, minorul în vârstă de 15 ani a fost reţinut, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunilor de distrugere prin incendiere şi vătămare corporală din culpă, urmând ca în cursul zilei de mâine, 17 decembrie a.c., să fie prezentat unei comisii în vederea efectuării unei expertize medico-legale psihiatrice, pentru stabilirea discernământului”, a transmis IPJ, conform Agerpres.

Din primele informații, incendiul ar fi izbucnit în parcarea subterană a blocului respectiv. În jur de 250 de oameni, între ei și peste 70 de copii, au fost evacuați, pompierii folosind inclusiv autoscările pentru intervenții la înălțime, iar mai multe persoane au ajuns la spital.

Au fost afectate și mai multe apartamente. De asemenea, peste 30 de autoturisme – aflate în parcarea subterană sau în zona exterioară blocului – au fost avariate, după ce au fost cuprinse de flăcări. În acest caz au apărut imagini surprinse de o cameră de supraveghere, pe care, cu siguranță, le-au studiat și anchetatorii – VEZI DETALII AICI.

Prefectul Constanței: Aproape 300 de oameni pentru care sărbătorile de iarnă au fost ruinate

La fața locului a fost prezent și prefectul Constanței, Silviu Iulian Coșa. Cel care, în cursul după-amiezii de joi a transmis un mesaj pe Facebook, referitor la intervenția autorităților, dar și la situația oamenilor ale căror locuințe au fost afectate de incidentul ce a avut loc cu doar câteva zile înainte de Sărbători.

„150 de apartamente nelocuibile, 8 victime spitalizate temporar, aproape 300 de oameni pentru care sărbătorile de iarnă au fost ruinate. Este bilanțul incendiului care noaptea trecută ne-a șocat, pe fiecare dintre noi.

Am fost prezent la fața locului, încă din timpul nopții și m-am asigurat că toate instituțiile abilitate sunt concentrate 101% pe limitarea efectelor incendiului. Ca de obicei, pompierii, polițiștii și paramedicii au fost prompți, au acționat eficient, altfel puteam vorbi acum de o reală tragedie.

Ca prefect, mi-a venit misiunea să pun toate autoritățile implicate în legătură, pentru fluiditatea acțiunii. Apoi, am discutat cu reprezentanții Armatei, care mereu ne ajută, să găsim soluții temporare de cazare, ceea ce s-a și întâmplat (la spitalul modular de pe stadionul Portul). Totodată, am fost în contact permanent cu reprezentanții Primăriei Constanța pentru găsirea soluțiilor de cazare pe termen mediu.

Mai departe, administrația locală va gestiona această situație, iar noi vom facilita orice acțiune care poate ajuta familiile năpăstuite cu doar câteva zile înaintea sărbătorilor de iarnă”, a scris Coșa.

329 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger