AcasăNewsIncendiile si calamitatile naturale – cele mai frecvente cauze pentru care...

Incendiile si calamitatile naturale – cele mai frecvente cauze pentru care OMNIASIG a platit daune in 2015

Conform datelor publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiara, OMNIASIG Vienna Insurance Group  s-a situat, in 2015,  pe primul loc pe piata asigurarilor generale, compania fiind fruntasa si la volumul total al despagubirilor platite. Concret, in 2015, Omniasig a platit despagubiri totale de 539,11 milioane de lei, incendiile si calamitatile naturale fiind cele mai frecvente cauze pentru care compania a achitat daune consistente.

2,76 milioane lei – despagubire in cazul unei inundatii

Asadar, pe segmentul PROPERTY, pagubele cele mai insemnate le-au provocat inundatiile si incendiile, suma cea mai mare pe aceasta linie, respectiv 2,67 milioane lei, fiind platita in urma unei calamitati naturale care a provocat inundarea a 6 microcentrale. Un incendiu la o hala de productie a cablurilor electrice provocat de un scurt circuit, a provocat a doua mare dauna in topul de pe acest segment, din 2015, respectiv 1,84 milioane lei. Pe locul trei se afla tot un incendiu, de data aceasta la o hala de productie si procesare carne, dauna despagubita cu 1,28 milioane de lei.

Asigurarile RCA si CASCO

Un alt segment extrem de important este constituit de despagubirile pentru vatamari corporale si daune morale. Acestea au reprezentat, practic, valorile cele mai mari platite pe parcursul anului 2015 pe linia Asigurarilor de Raspundere Civila Auto Obligatorie (RCA). Spre exmplu, cea mai mare despagubire pe aceasta linie, in valoare de 1,71 milioane lei, a fost platita in cazul unui accident auto provocat de un sofer care a pierdut controlul volanului, parasind carosabilul si rasturnandu-se. In urma accidentului, cei doi pasageri au suferit grave vatamari corporale. Imediat in clasament se situeaza o despagubire de 1,48 milioane de lei, in cazul unui alt accident rutier, de data aceasta provocat de un sofer aflat sub influenta bauturilor alcoolice. Acesta a pierdut controlul volanului si s-a rasturnat. In urma accidentului, un pasager a decedat, iar ceilalti trei ocupanti ai autoturismului au fost grav raniti. Cele mai mari despagubiri platite in baza politelor RCA sunt reprezentate de daunele morale si vatamarile corporale. Pe linia asigurarilor CASCO, cea mai mare despagubire platita in 2015 a fost in valoare de 448.404 lei si reprezinta o dauna totala survenita in urma unei derapari, urmata de un impact violent cu un cap de pod. Urmatoarea despagubire este in valoare de 297.667 lei si a fost platita tot in urma unei daune totale. Soferul unui autotractor a pierdut controlul volanului, automobilul a intrat in balans, s-a rasturnat si a luat foc. Topul este continuat cu o despagubire in valoare de 272.194 lei, reprezentand o dauna totala survenita in urma incendierii unei masini in parcare.

Asigurarile de locuinte

Cea mai mare despagubire pe segmentul asigurarilor de locuinte a fost in valoare de 255.686 lei, suma platita in cazul unui incendiu provocat de instalatia electrica a unui imobil. Al doilea loc in clasament il ocupa un alt incendiu care a afectat trei nivele ale unui imobil, incident despagubit cu suma de 235.448 lei. Pe cea de-a treia pozitie se afla o despagubire in valoare de 190.000 lei, constituind pagube survenite in urma unui incendiu la un imobil.

author avatar
National
136 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger