AcasăNewsIncendii catastrofale in California

Incendii catastrofale in California

Celebritati precum Kim Kardashian si Alyssa Milano si-au parasit vilele in fata focului

Cel putin 25 de persoane au murit iar alte 250.000 au primit ordin de evacuare intr-o vasta regiune din apropierea capitalei Sacramento si de celebra statiune Malibu.

Celebritati precum Kim Kardashian si Alyssa Milano si au parasit vilele in fata focului

Pompierii lupta impotriva a doua mari incendii declansate la ambele extremitati ale Californiei: in comitatul Butte (nord), unde este cel mai distrugator focar, si in jurul oraselor Los Angeles si Malibu (sud). In nord, 14 corpuri calcinate au fost gasite in apropierea de Paradise, oraş devastat de incendiul ”Camp Fire”, ridicand astfel numarul deceselor confirmate la 23. Inca doi oameni şi-au pierdut viaţa langa Malibu. Astfel, bilanţul vitimelor a ajuns la 25. Alimentat de vanturi violente, acest incendiu care s-a declansat saptamana trecuta, a devenit cel mai distrugator din California: 6700 de cladiri distruse in Paradise (oras cu 27.000 de locuitori). Autoritatile estimeaza ca vor fi necesare trei saptamani pentru a stinge dezastrul care deja a consumat peste 40.000 de hectare  si nu este stapanit decat in proportie de 20% de catre cei 3200 de pompieri trimisi in zona. Oficial , cauza incendiului nu a fost identificata. Presedintele Donald Trump si-a atras un noian de critici dupa ce a scris pe Twitter ca gestionarea forestiera ”atat de proasta” ar fi cauza propagarii dezastrului, amenintand ca va taia subventiile federale daca ea nu va fi ameliorata.

Nordul si sudul Californiei arata ca in filme horror

In sudul Californiei, in fata incendiului ”Woosley” ,200.000 de persoane, intre care locuitorii din Malibu, in apropiere de Los Angeles, unde traiesc numeroase celebritati, au primit ordin de evacuare. Mai multe staruri precum Kim Kardashian sau Alyssa Milano au fost nevoite sa-si paraseasca locuintele. De joia trecuta, ”Woosley” a distrus peste 30.000 de hectare si cel putin 177 de cladiri si nu era stapanit, sambata decat in proportie de 5%. Incendiul a distrus si locurile de filmare folosite pentru sute de productii, intre care si seria HBO ”Westworld”. Sambata, pompierii au profitat de o slabire a vantului pentru a trimite avioane care se disperseze in zona produse ce incetinesc propagarea focului dar au fost emise avertizari cu privire la o ”falsa impresie de securitate” in conditiile in care vanturi puternice sunt prevazute pana maine. California a fost lovita, de la sfarsitul anului trecut, de numeroase incendii devastatoare si violente, in special din cauza secetei si a vanturilor puternice.

author avatar
Tudor Borcea
182 afisari

1 COMENTARIU

  1. Cum e organizat PSI ul la ei de sint asa dezastre?
    Pacat,ca nu exista soluții de apărare la dezastre,cum se gasesc,si investesc bani pentru distrugeri?!
    Ar trebui inversata prioritatea alocării banilor,tarilor pentru a face fata dezastrelor,nu a raz oaselor provocate deliberat!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger