AcasăNewsIncendiar! China si SUA se afla in plin razboi cibernetic

Incendiar! China si SUA se afla in plin razboi cibernetic

Un raport detaliat al companiei americane de securitate cibernetica Mandiant a demonstrat ca hackerii din misteriosul grup „Amenintare Avansata Persistenta” (AAP)sunt militari chinezi.

Cladirea din Shanghai, de unde se operau atacurile cibernetice

Zona localizata de americani ca ar fi cea din care hackerii AAP dau atacurile cibernetice s-a dovedit a fi cladirea unitatii 61398 a  Armatei Populare de Eliberare, din Shanghai.

SUA vor raspunde „foarte agresiv” la atacurile cibernetice

„Unul dintre cele mai prolifice gupuri, AAP-1, in materie de spionaj cibernetic si date furate,  opera din aceasta cladire guvernamentala”, scrie in raportul Mandiant.  Hackerii „au aceeasi misiune, dotare si resurse”. Pana acum, AAP-1 au intrat in 141 de companii apartinand de 20 de sectoare industriale, unde au furat planuri de afaceri, documente de preturi, liste de contracte, emailuri, date ale utilizatorilor etc. Casa Alba a reactionat imediat. Purtatorul de cuvant, Jay Carney, a declarat ca Administratia a luat cunostinta de raportul Mandiant si „considera spionajul cibernetic o foarte mare provocare”.  Purtatoarea de cuvant a Departamentului de Stat, Victoria Nuland, a subliniat ca au existat discutii pe aceasta tema „la fiecare intalnire cu oficialii chinezi”. Ministerul chinez al Apararii neaga orice amestec al statului, aratand ca si China este o victima a atacurilor cibernetice. SUA, insa, au promis ca vor raspunde „foarte agresiv” acestui tip de atac, care pune in pericol securitatea nationala si economica a tarii.

Rusii si chinezii, „inamicii nr 1” ai Germaniei

Seful serviciilor secrete militare germane (BND), Ulrich Birkenheier, a aparut in presa si a numit China si Rusia principalii „inamici” in domeniul spionajului militar si din industria Apararii.  A fost pentru prima data in ultimii 57 de ani, cand un sef al BND a facut declaratii publice. Birkenheier a acuzat cele doua state ca au incercat sa recruteze militari germani pentru a obtine informatii despre proiecte noi si tehnologii avansate.

author avatar
Adina Mutar
276 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger