AcasăNewsIncasarile bugetare, in scadere in februarie! Deficitul este mai mare decat in...

Incasarile bugetare, in scadere in februarie! Deficitul este mai mare decat in 2013

Veniturile bugetare, unul dintre indicatorii cei mai urmariti, au inregistrat o evolutie mai slaba in fe­brua­rie decat in anul 2013, dupa cum indicau si estimarile initiale, ceea ce arata ca la nivel de colectare lucrurile nu s-au imbunatatit.

Incasarile bugetare au scazut in februarie cu 3,1% fata de aceeasi luna din 2013, dupa saltul de 10% din ianuarie. Astfel, daca in ianuarie taxa pe valoare adaugata (TVA) si accizele au sustinut cresterea veniturilor, in luna februarie incasarile din TVA si accizele s-au prabusit.

In cazul TVA-ului, a doua sursa de venituri ca importanta la bugetul consolidat, declinul incasarilor a fost in februarie de 12%, in timp ce sumele colectate din accize au scazut cu peste 8%, fata de februarie 2013, scrie zf.ro.

„Executia bugetara pe primele doua luni a fost slaba, mai ales pe partea de venituri bugetare, unde sunt semne de ingrijorare. In plus, deficitul bugetar pe primele doua luni este mai mare decat in perioada similara a anului 2013, in conditiile in care anul 2014 trebuie sa aduca o reducere a acestuia. Este greu insa sa tragem o concluzie foarte transanta dupa primele doua luni. Dar la nivel de colectare a veniturilor lucrurile par ca nu s-au imbunatatit si cred ca trebuie luate masuri mult mai hotarate”, a comentat Ionut Dumitru, prese­din­tele Consiliului Fiscal.

author avatar
Alina Costache
149 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger