AcasăNewsÎncă un scandal în sânul BOR. Preot din Vaslui, acuzat de violență!...

Încă un scandal în sânul BOR. Preot din Vaslui, acuzat de violență! Fosta soție a obținut un ordin de protecție

bisericaÎncă un scandal în sânul BOR. Preot din Vaslui, acuzat de violență! Fosta soție a obținut un ordin de protecție

Încă un scandal zguduie Biserica Ortodoxă, după cel în care este implicat Părintele Calistrat. Un preot din Vaslui este obligat să-și părăsească domiciliul din cauza relelor tratamente aplicate fostei soții și copilului.

Preotul Petru Damian slujește la biserica din curtea Direcției Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui și nu se află la prima abatere de acest gen.

Un preot din Vaslui și-a bătut crunt soția

Fosta soție a preotului a cerut Judecătoria Vaslui un ordin de protecție împotriva slujitorului bisericii, acuzându-l de violență domestică.

Femeia a mai încercat în aprilie să obțină un astfel de ordin, după ce, potrivit presei locale, preotul o lovise cu furie, însă aceasta l-a iertat.

Termenul de judecată fusese stabilit în Vinerea Mare din Săptămâna Patimilor, dar soția l-a iertat cu condiția să accepte divorțul pe cale amiabilă. Cei doi soți au divorțat la cabinetul unui notar cunoscut din Vaslui, scrie publicația Vremea Nouă.

Femeia a cerut ordin de restricție împotriva preotului

De data aceasta însă, femeia nu s-a mai răzgândit, iar judecătorii au dispus că preotul Damian nu mai are voie să se apropie de aceasta și de copil la mai puțin de 50 de metri și trebuie să părăsească căminul conjugal. Ordinul are o valabilitate de 60 de zile.

Conform regulamentelor bisericești, preotul ar fi trebuit să-și anunțe superiorii după pronunțarea divorțului, dar nu a făcut acest lucru. Se pare că a recurs la acest gest fiind motivat de faptul că ar fi vrut să evite canoanele bisericești care spun că „Părintele trebuie să fie bărbatul unei singure femei” și să fie oprit de la slujire, arată sursa citată.

author avatar
Andreea Vlad
694 afisari

1 COMENTARIU

  1. nu v-a atingeti de pr. pomohaci !
    in bratele lui gasesc alinare .
    da de ce imi tot da mue si ma fu te in kur?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger