AcasăNewsÎncă un referendum pe Brexit – propunerea lui Jeremy Corbin, șeful Opoziței...

Încă un referendum pe Brexit – propunerea lui Jeremy Corbin, șeful Opoziței britanice

Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburist din Marea Britanie, și-a schimbat viziunea asupra Brexit și dorește să schimbe politica formațiunii pe care o conduce în raport cu acest segment, pentru a sprijini „în orice circumstanțe”, un al doilea referendum.

Laburiştii, care, la fel ca Partidul Conservator, au pierdut din susţinerea alegătorilor la europarlamentarele din luna mai din cauza a frustrării cetăţenilor cu privire la situaţia incertă a Brexit, sunt divizaţi în legătură cu organizarea unui nou referendum. În schimb, Jeremy Corbin, șeful Partidului Laburist, dorește, mai nu, să susțină „în orice circumstanțe” un nou referendum. Acesta dorește să-i aducă pe laburiști într-o poziționare „decisivă pro-rămânere”  în Uniunea Europeană. O schiță executată de Andrew Fisher, șeful departamentului de politici al partidului lui Corbyn, recomandă ca laburiștii să sprijine rămânerea în UE prin orice acord negociat cu Bruxelles-ul, scrie The Times.

Până acum, Corbyn a declarat doar că un nou referendum ar trebui să fie luat în considerare, la fel ca şi un nou scrutin parlamentar, însă Reuters notează că un nou referendum ar putea reprezenta o dilemă pentru laburişti, întrucât cei mai mulţi dintre votanţii acestora sunt de acord cu ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

La data de 23 iunie 2016, în vremea mandatului prim-ministrului David Cameron, britanicii au votat pentru ieșirea din Uniunea Europeană a țării lor, însă negocierile care au durat ani de zile nu au fost suficiente pentru îndeplinirea referendumului. În urma inițiativei Brexit confirmate de popor, economia engleză a avut multe de suferit, întrucât numeroși investitori străini din UE s-au retras de pe teritoriul Marii Britanii, speriați de riscurile pe care și le-ar fi asumat prin rămânere.

Jeremy Corbyn liderul Partidului Laburist din Regatul Unit Sursa foto Twitter
author avatar
Filip-Mihael Bodoc
163 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger