AcasăNewsÎncă un medic a murit, după ce a fost de gardă

Încă un medic a murit, după ce a fost de gardă

Un cardiolog din Sibiu în vârstă de 54 de ani, care făcea gărzi la Serviciul Judeţean de Urgenţe, a murit în timpul unei excursii. “Câţi vreţi să se mai alinieze convoiului mortuar?”, întreabă una dintre colegele medicului, reamintind că un alt medic a murit în urmă cu opt zile. Doctorii cer ca perioada gărzilor să fie recunoscută ca vechime în muncă.

Bărbatul se afla, sâmbătă, în excursie cu bicicleta în staţiunea Păltiniş, când a făcut stop cardiorespirator şi nu a mai putut fi salvat. La faţa locului s-au deplasat echipaje de medici, salvamontişti şi a fost solicitat elicopterul SMURD de la Târgu Mureş, dar medicul nu a putut fi resuscitat. „A murit astăzi, pe neaşteptate, căzând brusc, într-o excursie. Nu vi se pare nimic neobişnuit, domnilor decidenţi? Nu vă sună niciun clopoţel al raţiunii când citiţi aceste rânduri?”, scrie Livia David, cea care în octombrie 2018 a întocmit, cu ajutorul colegilor din ţară, o listă cu 43 de medici care au murit în timpul gărzii sau imediat după.

Medicul Bălan era cunoscut în Sibiu, făcea gărzi la Spitalul Judeţean, iar luni ar fi trebuit să intre într-o gardă de 24 de ore.

”Nu pot să cred.. încă un coleg ce făcea gărzi, cardiolog, a decedat, la 54 de ani, la Sibiu! RIP. dr.CĂTĂLIN BĂLAN”, a transmis, pe Facebook, medicul Livia David.

author avatar
Emanuela-Andreea Pană
155 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger