AcasăNewsÎncă un cutremur în România! Ce magnitudine a avut seismul din zona...

Încă un cutremur în România! Ce magnitudine a avut seismul din zona Vrancea

Un nou cutremur a avut loc în zona seismică Vrancea, în urmă cu doar câteva ore. Mai exact în cursul nopții de miercuri spre joi.

Din informațiile făcute publice de la nivelul Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul s-a produs în 21 septembrie, la ora 00:54, în zona seismică Vrancea – Buzău. A fost un cutremur slab, de 2,8 grade pe Richter, ce a avut loc la adâncimea de 123 de kilometri.

Conform infp.ro, acest cutremur s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 47km NV de Buzău, 61km SV de Focșani, 68km SE de Sfântu-Gheorghe, 69km NE de Ploiești, 69km E de Brașov.

Două cutremure de 3,1 grade, în decurs de doar câteva minute

Două cutremure de 3,1 grade s-au produs miercuri dimineaţa, în 20 septembrie, la un interval de şapte minute, în zona zona seismică Vrancea, în judeţele Buzău şi, respectiv, Vrancea.

Potrivit informaţiilor publicate de INCDFP, primul cutremur a avut loc la 05:37, în zona seismică Vrancea – Buzău, la adâncimea de 100.6 kilometri, iar celălalt la ora 05:44, în zona seismică Vrancea – Vrancea, la adâncimea de 15.9 kilometri.

În decursul lunii septembrie, în țară au avut loc mai multe cutremure. Unul dintre ele, de 3 grade pe Richter, a avut loc în seara zilei de 17 septembrie, în județul Vrancea. De asemenea, în 16 septembrie, la ora 09:16, s-a produs în zona seismică Vrancea – Buzău un cutremur mediu, de 4,2 grade.

264 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

Iată românii care vor primi 2.100 lei în plus la pensie! Vezi dacă eşti pe lista Ministerului Muncii!

Românii mai au de aşteptat aproximativ 10 luni până să simtă în buzunar mult-anunţata creştere a pensiilor. Partea bună e că aşteptarea va merita...

România, deja cu un pas în Schengen! Austria şi-a dat acordul. Marcel Ciolacu: „Am spart gheața, merităm”

Veste bună pentru România. Suntem cu un pas mai aproape de Schengen. Cancelarul austriac Karl Nehammer și ministrul de Interne Gerhard Karner ar fi...