AcasăNewsÎncă un accident feroviar la Roșiori. Două locomotive s-au lovit/Prima reacție a...

Încă un accident feroviar la Roșiori. Două locomotive s-au lovit/Prima reacție a CFR Călători

sursa foto: clubferoviar.ro

O nouă situație neprevăzută a apărut pe calea ferată, la Roșiori. Două locomotive s-au tamponat, miercuri. Una dintre ele aparține CFR Călători. Compania a transmis deja o primă reacție pe marginea acestui caz.

Două locomotive s-au tamponat, miercuri dimineață. Acest accident feroviar s-a produs Roșiori, pe Magistrala 100, la trei luni și jumătate după cel din luna martie, transmite clubferoviar.ro.

Locomotiva EA 482 a SNTFC CFR Călători a tamponat violent locomotiva DA 1626 a Cargo Trans Vagon, care era remizată, iar în urma impactului, locomotiva CTV a deraiat de un boghiu peste opritorul fix, potrivit sursei citate.

Ce precizări au venit de la șeful AGIFER

Deja s-au aflat primele precizări despre această situație, ce au venit chiar de la șeful Agenției de Investigare Feroviară Română (AGIFER).

„La ora 10,55 o locomotivă a SNTFC CFR Călători, EA 482, a ieșit de la linia 3 a stației Roșiori Nord la linia 1, la manevră, pentru a prelua un tren de călători. În cursul acestei manevre a lovit locomotiva DA a Cargo Trans Vagon”, a declarat, pentru sursa menționată, directorul general al AGIFER, Laurențiu Dumitru.

Conform oficialului, investigația în acest caz va fi făcută de către administratorul infrastructurii. În funcție de cele constatate, va interveni sau nu și AGIFER – a mai precizat acesta.

Prima reacție de la nivelul CFR Călători

De la nivelul CFR Călători s-a anunțat, prin intermediul unui scurt comunicat postat pe site-ul companiei feroviare, că se va demara o cercetare internă în urma „incidentului feroviar”.

Potrivit precizărilor venite de la CFR Călători, personalul feroviar nu a fost rănit, în urma impactului, iar circulația trenurilor în zona respectivă nu este afectată.

„Referitor la incidentul feroviar de astăzi – 5 iulie 2023, din stația Roșiori Nord, în jurul orei 11:00, pentru analizarea cauzelor producerii acestuia se constituie o comisie de cercetare formată din autorități legale competente, iar CFR Călători demarează o cercetare internă.

Din primele informații, pot fi precizate următoarele:

  • La manevra de regarare efectuată de o locomotivă izolată a CFR Călători – EA 428, s-a produs tamponarea unei locomotive tip DA a unui operator feroviar privat, cu deplasarea acesteia pe linie și deraierea a 3 osii.
  • În urma impactului, personalul feroviar nu a fost rănit.
  • Circulația trenurilor în zonă nu este afectată”.

Tot la Roșiori s-a produs un alt accident, pe 13 martie. La acea dată, locomotiva trenului IR 1822 a depășit, cu o viteză de aproximativ 50 km/oră, semnalul de intrare în stație, aflat pe culoarea roșie, amintește clubferoviar.ro. Instalația autostop din cale a frânat trenul de călători, însă era prea târziu, pentru că a lovit un tren marfar. În urma impactului, două vagoane din compunerea trenului de marfă au deraiat și s-au răsturnat. Marfarul avea 26 de vagoane platformă și transporta autoturisme.

author avatar
Andrei Coman
325 afisari

1 COMENTARIU

  1. Au trecut deja vreo cateva saptamani de cand nu a mai fost un accident feroviar .
    Nicio masura .
    Sper sa nu se intample ceva mai grav…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger