AcasăNewsInca sunt drumuri inchise, din cauza vremii. Noi amenzi pentru administratorii de...

Inca sunt drumuri inchise, din cauza vremii. Noi amenzi pentru administratorii de drumuri, dar si pentru soferi

Cum ninsorile si zapada aparute in peisajul autohton, incepand cu week-endul trecut, continua sa aiba efecte asupra traficului rutier, politistii au facut noi verificari in privinta modului in care sunt deszapezite unele drumuri.

Si, din cate anunta IGPR, marti, concluziile unei noi etape de monitorizare a modului de derulare a contractelor de deszapezire a atras, in directia administratorilor de drumuri, un numar de opt sanctiuni contraventionale, in cuantum de peste 24.000 de lei, pentru „neintretinerea carosabilului” (mai clar fie spus pentru necuratarea zapezii de pe suprafata destinata circulatiei autovehiculelor). Nici soferii care nu au respectat prevederile legale in privinta circulatiei in conditii de iarna nu au scapat neamendati. Dimpotriva – au fost date 22 de sanctiuni contraventionale, insumand aproape 20.000 de lei.

Insa politistii iesiti cu miile pe teren, in ultimele 24 de ore, la nivelul intregii tari, nu au fost atenti doar la aceste aspecte. Ci au cautat sa se asigure ca nu sunt persoane inzapezite sau expuse altor pericole. In acest sens, nu mai putin de 11 persoane fara adapost, gasite pe strada, au fost salvate de la inghet, ajungand intitial pe mana cadrelor medicale de la Ambulanta, iar ulterior in centre sociale.

Totodata, reprezentantii legii au verificat sa nu existe persoane blocate in trafic. In aceasta privinta, cele mai recente date furnizate de Centrul Infotrafic al Politiei Romane indica faptul ca, la ora 17, mai erau inchise doar trei tronsoane de drumuri nationale: DN3 Ostrov – Baneasa (judetul Constanta); DN22A Nicolae Balcescu – Cataloi (judetul Tulcea) si DN22F Horia – Izvoarele – Nalbant (judetul Tulcea).

Avand in vedere conditiile meteo, politistii le recomanda conducatorilor auto sa nu porneasca la drum fara sa aiba anvelope de iarna, masinile echipate corespunzator, inclusiv sa aiba la indemana – pentru situatii in care se impune folosirea lor- lanturi antiderapante, o lopata si un saculet cu nisip.

sursa foto: Facebook/PolitiaRomana

author avatar
Cristina Stefan
77 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger