AcasăNewsInca o zi de foc peste Romania, cu 38 de grade la...

Inca o zi de foc peste Romania, cu 38 de grade la umbra! (VEZI PROGNOZA)

Vreme caniculara si astazi, o zi pentru care meteorologii au prognozat o maxima de 38 de grade la umbra.  In Capitala, autoritatile locale au amenajat zeci de corturi anti-canicula si puncte de prim-ajutor. Meteorologii spun ca temperaturile vor reveni la normal abia de vineri.

In tara, vremea va fi calduroasa, caniculara dupa-amiaza in Campia de Vest, sud-vestul Transilvaniei si Campia Romana. Indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati in vestul si sudul tarii si local in restul teritoriului. Cerul va fi variabil, exceptand zona Carpatilor Orientali, unde vor fi unele innorari si izolat vor fi ploi de scurta durata, posibil insotite de descarcari electrice. Temperaturile maxime se vor incadra, in general, intre 28 si 37 de grade, iar cele minime intre 14 si 24 de grade.

In Bucuresti, vremea va fi caniculara dupa-amiaza, cu o maxima termica in jur de 35 de grade Celsius. ITU va depasi pragul critic de 80 de unitati. Cerul va fi mai mult senin, iar temperatura minima va fi de 18-20 de grade.

Joi, cerul va fi variabil, cu unele innorari dupa-amiaza in zona montana, unde pe arii restranse vor fi averse si descarcari electrice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 28 si 37 de grade, iar cele minime intre 12 si 22 de grade, usor mai coborate in depresiuni.

Si in Bucuresti ne asteapta joi vreme calduroasa cu o maxima de 33 de grade, iar minima intre 16-18 grade.

Vineri, vremea va fi frumoasa, iar temperatura aerului va mai scadea fata de zilele precedente, in majoritatea zonelor tarii. Maximele se vor incadra intre 25 si 35 de grade, iar minimele intre 12 si 20 de grade. In Bucuresti, maxima va fi de 31-32 de grade Celsius.

385 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger