AcasăNewsÎncă o tragedie în spitalele de psihiatrie din România. L-au găsit mort...

Încă o tragedie în spitalele de psihiatrie din România. L-au găsit mort în salonul de la Socola!

Încă o tragedie în spitalele de psihiatrie din România. L-au găsit mort în salonul de la Socola!

Continuă să se întâmple tragedii în spitalele de psihiatrie din România. După măcelul de la Săpoca, acum avem o moarte suspectă și la Socola. Un pacient recent internat la Institutul de Psihiatrie din Iaşi a fost găsit fără suflare în rezerva în care fusese cazat!

Din primele cercetări reiese că bărbatul s-ar fi sinucis în cursul dimineţii de miercuri, 10 iunie.

Pacientul avea 40 de ani și fusese internat în regim de urgenţă în cursul zilei de marţi. Era cazat singur într-un salon, iar cadrele medicale l-au descoperit fără suflare la controlul de dimineață.

Din nefericire, suicidul este o realitate psihiatrică. Pacientul nu se afla în evidenţă psihiatrică, el fiind adus la urgenţă psihiatrică în cursul după-amiezii de marţi. Era singur într-o rezervă.

În momentul de faţă, gândurile noastre sunt alături de familia pacientului. Este o cercetare în curs, motiv pentru ca nu vă pot oferi mai multe informaţii. Ce pot să vă spun e că s-au depus toate eforturile pentru a-i salva viaţa”, a declarat pentru Agerpres managerul Institutului de Psihiatrie Socola, Bogdan Şaramet.

Acum un an, în august 2019, un bărbat de 38 de ani, internat la Spitalul de Psihiatrie Săpoca din cauza problemelor cu alcoolul, a ucis 7 oameni și a rănit alți 13!

Măcelul de la Săpoca trebuia să aducă o minimă îmbunătățire a sistemul medical românesc, însă lucrurile au rămas, după cum se vede, la același nivel de indiferență politică și incompetență managerială.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
1.115 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger