AcasăNewsÎncă o reţinere în dosarul lui Dumitru Buzatu: expertul care a primit...

Încă o reţinere în dosarul lui Dumitru Buzatu: expertul care a primit şpagă 714.000 lei, arestat 30 de zile!

Dosarul în care preşedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost arestat pentru 30 de zile devine tot mai complex.

Judecătorul de caz a decis un nou arest preventiv, tot de 30 de zile, şi în cazul unui expert care ar fi rimit şi el o şpagă, dar de 714.000 lei.

Suspectul, acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă

Suspectul este acuzat de procurori de luare de mită și trafic de influență, pentru că ar fi luat în martie și aprilie 2023, o mită în valoare totală 714.000 de lei de la același om de afaceri căruia și președintele CJ Vaslui i-ar fi solicitat bani pentru a-i achita facturile la timp.

Expertul i-ar fi promis omului de afaceri că, în schimbul banilor, va interveni pe lângă factorii de decizie din Consiliul Județean ca să îi fie plătite facturile restante – în valoare de aproximativ 3 milioane de euro – pentru lucrările executate, conform procurorilor.

Din punctul meu de vedere nu sunt probe la dosarul cauzei. Clientul meu şi-a rezervat dreptul la tăcere, în sensul în care nu a dat niciun fel de declaraţii. Urmează să analizăm întreg dosarul. Este acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă.

Se reţine faptul că ar fi semnat un contract cu societatea denunţătoare pentru a găsi nişte soluţii cu privire la deblocarea acelei situaţii conflictuale dintre Consiliul Judeţean şi societatea care a efectuat lucrările.

Din punctul meu de vedere, nu sunt fapte care să ducă la arestare. Nu ştiu dacă luarea de mită se poate face prin contract şi prin plata TVA-ului către stat”, a declarat avocatul Liviu Bran.

Istoricul contractului

CJ a contractat o firmă de inginerie și consultanță, administrată de expertul reținut acum de procurori, pentru realizarea unei expertize a lucrărilor.

Expertul a întocmit raportul de expertiză, în care figurau însă, potrivit procurorilor, „date care nu corespundeau realității din teren”, după care, în iunie 2022 și în februarie 2023, i-ar fi cerut omului de afaceri 714.000 lei pentru a-și schimba concluziile expertizei și a-l favoriza pe omul de afaceri ca să își recupereze facturile restante.

„Pentru suma de bani pretinsă, expertul i-ar mai fi promis omului de afaceri că va interveni pe lângă factorii decidenți din cadrul Consiliului județean Vaslui și că-i va determina pe aceștia să achite facturile emise de societatea omului de afaceri pentru lucrările executate”, arată DNA.

„În contextul menţionat mai sus, expertul a primit în datele de 02.03.2023 şi 27.04.2023 suma totală de 714.000 de lei.

După remiterea sumei de mai sus, inculpatul ar fi înaintat CJ Vaslui documentaţia tehnică privind adaptarea concluziilor expertizei tehnice pentru lucrările efectuate de către societatea martorului, care a fost primită şi acceptată de către factorii decidenţi din cadrul instituţiei publice, printre care şi inculpatul Buzatu Dumitru„, susţin procurorii.

Tribunalul Vaslui a decis sâmbătă arestarea preventivă pentru 30 de zile a preşedintelui Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, acuzat de procurorii anticorupţie că a primit drept mită suma de 1,25 milioane de lei.

author avatar
Andrei Ștefan
392 afisari

2 COMENTARII

  1. Cheita marca DNA. Probabil adevarul e undeva la mijloc. Patronul firmei i-ar fi promis bani, presedintele CJ a acceptat banii. Baietii Sistemului Din diverse motive au vrut sa scape de preaedintele CJ, l-au convins pe patron sa faca cheita si pentru desavarsirea acestei au apelat la Directia Nationala de Zdrobit Destine…. Intrebarea care se pune este daca patronul firmei a anunta DNA INAINTE SA-i promita presedintelui spaga sau dupa? Daca a anuntat DNA-ul dupa ce i-a pronis spaga, patronul e cel putin la fel de vinovat ca si presedinte CJ…

  2. Tache ai inceput sa aplici cenzura la comentarii chiar daca acestea nu contin spamuri si nu sunt triviale?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger