AcasăNewsInca o reclamatie impotriva lui Nicusor Constantinescu. Este acuzat de conflict de...

Inca o reclamatie impotriva lui Nicusor Constantinescu. Este acuzat de conflict de interese!

Inspectorii de la Agentia Nationala de Integritate au decis sa-l reclame pe Nicusor Constantinescu, presedintele Consiliului Judetean Constanta, atat la Directia Nationala Anticoruptie cat si la Agentia Nationala de Administrare Fiscala.

Inspectorii ANI il acuza pe Nicusor Constantinescu de conflict de interese, respectiv ca a atribuit contracte unor firme in care chiar el figura ca actionar majoritar.

Inspectorii ANI sustin ca, „in urma evaluarii efectuate, au rezultat indicii privind posibila savarsire a infractiunii de conflict de interese, intrucat, in perioada exercitarii functiei, Constantinescu Nicusor Daniel a incheiat prin atribuire directa un contract de prestari servicii si 10 acte aditionale, semnate intre C.J. Constanta si S.C. CONPRESS HOLDING S.R.L. In baza contractului, asociatii acestei societati comerciale au obtinut un folos patrimonial in valoare de 2.404.913,24 Lei (aprox. 556.260,16 Euro). Constantinescu Nicusor Daniel a detinut in cadrul S.C. CONPRESS HOLDING S.R.L. calitatea de asociat (23 mai 1994 – 04 aprilie 2002) si functia de administrator (03 – 04 aprilie 2002), fiind asociat cu Strutinsky Gabriel Sorin, Ciocoiu Sanda, Carciog Mihail Gheorghe, persoane fizice cu care este asociat si in prezent in cadrul altor societati comerciale”.

De asemenea, inspectorii ANI il acuza pe Nicusor Constantinescu de faptul ca, „cu ocazia desfasurarii evenimentului Centura de Aur, organizat in Constanta in perioada 4 – 8 septembrie 2013, C.J. Constanta, prin Presedintele Constantinescu Nicusor Daniel, a incheiat cu agentia de turism S.C. ICAR TOURS CONSTANTA S.R.L. un contract cadru de comercializare a pachetelor de servicii turistice. Prin incheierea acestui contract s-a creat un folos patrimonial in valoare de 22.000 Lei, in favoarea S.C. XENOTI S.R.L., societate comerciala ce a asigurat, cu ocazia evenimentului mentionat, servicii de cazare la Complexul FLORA din Mamaia, si in cadrul careia Constantinescu Nicusor Daniel detine calitatea de asociat”.

In cazul in care va fi gasit vinovat in cazurile sesizate de ANI, Nicusor Constantinescu risca pana la cinci ani de inchisoare.

author avatar
Cristi Ionita
125 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger