AcasăNewsProfesorii, puși să depisteze elevii drogaţi. Dascălii încep instructajul

Profesorii, puși să depisteze elevii drogaţi. Dascălii încep instructajul

greva

Guvernul mai pune o povară pe umerii profesorilor: aceştia trebuie să-i identifice pe elevii drogaţi. Cadrele didactice vor fi şi intruite în acest sens.

Dascălii au fost informați la ce trebuie să fie atenți și au dezbătut potențiale situații. În acest timp, există însă instituții care se tem de noua acțiune.

Directorii se opun

De exemplu, peste 200 de profesori din Cluj au participat la trei sesiuni de informare cu privire la consumul de droguri, în rândul elevilor, organizate de Inspectoratul Școlar Județean Cluj.

Profesorii au fost instruiți pentru recunoașterea simptomelor specifice consumului de droguri, dar le-au fost prezentați și factorii care influențează consumul de substanțe interzise și au primis informații cu privire la principalele droguri care se consumă frecvent la nivelul județului.

Acțiunile de prevenire sunt, însă, văzute cu ochi critici de directorii unor școli. Mai mulți directorii cred că astfel de proiecte ar putea păta reputația școlilor pe care le conduc.

Acţiuni în şcolile din toată ţara

Profesorii au fost informați despre metodele pedagogice care dezvoltă angajamente pozitive față de familie, școală și comunitate, inclusiv angajamentul de a duce o viață sănătoasă, fără alcool, tutun sau droguri.

Reprezentanții Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog au venit cu informații despre modul în care drogurile influențează starea fizică și psihică a consumatorului. Aceștia au prezentat inclusiv măsurile care trebuie luate pe moment de către profesori.

Astfel de acțiuni vor continua și lunile următoare, inclusiv prin ore de consiliere și programe extrașcolare, precum Școala Altfel.

author avatar
Andrei Ștefan
355 afisari

3 COMENTARII

  1. Eu zic să-i ungeți polițiști voluntari, că nu aveau destule pe cap! Numai primăriile câte situații cer și nu-i plătește nimeni!

  2. Ce să facă? Au mai fost ei puși, în plandemie, să „depisteze” lucovidații.
    NU E TREABA LOR, NU PENTRU ASTA SUNT PLĂTIȚI!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger