AcasăNewsÎncă o performanță lăudabilă! Locul 1 în Europa pentru elevii români, la...

Încă o performanță lăudabilă! Locul 1 în Europa pentru elevii români, la Olimpiada Internațională de Fizică

sursa foto: Facebook/Ministerul Educației - România

Rezultat remarcabil pentru elevii români, la Olimpiada Internațională de Fizică de la Tokyo. După recenta reușită a lotului României prezent la Olimpiada Internațională de Matematică, din Chiba, Japonia, mai nou s-au aflat performanțele elevilor pasionați de fizică.

Rezultatul – locul 1 în Europa și locul 3 în clasamentul pe națiuni pentru România, la Olimpiada Internațională de Fizică – a fost anunțat luni, 17 iulie, de către reprezentanții Ministerului Educației.

La concursul din capitala Japoniei au participat aproape 400 de elevi din 84 de țări. Iar elevii din lotul României au obținut trei medalii de aur și două de argint.

După matematică, România scrie istorie și la Olimpiada Internațională de Fizică desfășurată la Tokyo, în Japonia, în perioada 10-17 iulie, cu participarea a 398 de elevi din 84 de tări – locul 1 între țările din Europa și locul 3 în lume, după China și Coreea, aflate pe locul 1, și Statele Unite ale Americii, care ocupă poziția a doua”, a comunicat Ministerul, pe pagina de Facebook a instituției.

Numele elevilor medaliați la Olimpiada Internațională de Fizică

Patru din cei cinci elevi care au câștigat medalii la recenta competiție destinată pasionaților de fizică învață la același liceu din Capitală – Liceul Teoretic Internațional de Informatică București. De asemenea, printre premianți se numără și un elev de la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timișoara.

„Lotul României, coordonat de prof. dr. Delia Davidescu, Liceul Teoretic Internațional de Informatică București, și conf. univ. dr. Popescu Sebastian-Dumitru, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Iași, este format din:

👉 Momoiu Alexandru, Liceul Teoretic Internațional de Informatică București, clasa a XI-a, medalie de aur, poziția a 7-a in clasamentul general

👉 Oros Vlad Ștefan, Liceul Teoretic „Grigore Moisil” Timișoara, clasa a XII-a, medalie de aur

👉 Dragomir Darius Andrei, Liceul Teoretic Internațional de Informatică București, clasa a XI-a, medalie de aur

👉 Mirică Ioan Alexandru, Liceul Teoretic Internațional de Informatică București, clasa a XI-a, medalie de argint

👉 Tudose Rareș Felix, Liceul Teoretic Internațional de Informatică București, clasa a X-a, medalie de argint”, conform precizărilor Ministerului Educației.

278 afisari

10 COMENTARII

  1. “olimpiadele” de genul asta(!)
    tin exclusiv de intelegerea unui text dat,
    intrebarile sugereaza raspunsul.

  2. Felicitări profesorilor! Felicitări elevilor! România încă mai ” naște ” minți sclipitoare !

  3. Ar trebui pe modelul egalitatii de gen sa fie si olimpiade de fizica si pentru fete asa cum au facut chinezii pentru matematica cum este si in sport , pentru ca aceste imagini cu doar baieti ii fac sa turbeze pe neomarxisti .

  4. Poate aruncă și analfabeții de-și zic „clasă politică” o privire la cum se face treabă, dacă ai habar de ea!!!!!

  5. Foarte laudabil,la toamna sa ii cautati la Harvard sau alta universitate americana la produs pentru altii.Mi-e mila e ei ,vor petrece restul vietii singuri si instrainati intr-o garsoniera cu salariul fabulos depozitat intr-o banca.Vor merge la ceruri imbogatind bancile lumii.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger