AcasăNewsÎncă o lovitură pentru românii cu credite. La cât a ajuns ROBOR...

Încă o lovitură pentru românii cu credite. La cât a ajuns ROBOR la 3 luni! A mai depășit un prag!

creditCe venituri trebuie să ai acum ca să poți să iei un credit pentru locuință prin programul Noua Casă

Din câte reiese din informațiile venite vineri, 3 iunie, de la Banca Națională a României (BNR), ROBOR la 3 luni a continuat să crească. Și a depășit un nou prag, pe finalul acestei săptămâni.

Astfel, ROBOR la 3 luni, indicele în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a urcat, vineri, la 6,01% pe an, față de 5,99% pe an, cât fusese în cursul zilei de joi, 2 iunie.

O creștere semnificativă, dat fiind faptul că la începutul lui 2022, indicele ROBOR la 3 luni era 3,02% pe an.

La cât a ajuns indicele ROBOR la 6 luni

O ușoară creștere s-a consemnat și în cazul ROBOR la 6 luni. E vorba despre indicele utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare în lei cu dobândă variabilă. Astfel, indicele ROBOR la 6 luni a ajuns, vineri, la 6,16% pe an, față de 6,15% pe an, cât fusese joi.

În ceea ce priveşte IRCC-ul, indicele de referinţă pentru creditele consumatorilor, reglementat de OUG 19/2019, acesta este de 1,86% pe an, fiind calculat ca medie aritmetică a ratelor de dobândă zilnice ale tranzacţiilor interbancare din trimestrul IV 2021, în urcare faţă de cel publicat în urmă cu trei luni, de 1,17%, potrivit agerpres.ro.

183 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger