AcasăNewsÎncă o lovitură dură pentru industria HoReCa! A început la Cluj, urmează...

Încă o lovitură dură pentru industria HoReCa! A început la Cluj, urmează şi la Bucureşti? Poliţiştii au pus patronii să le dărâme!

igluÎncă o lovitură dură pentru industria HoReCa! A început la Cluj, urmează şi la Bucureşti? Poliţiştii au pus patronii să le dărâme!

Lucrurile sunt departe de a reveni pe făgaşul normal în industria HoReCa! Restricţiile impuse de autorităţi nu s-au relaxat foarte mult.

Chiar când credeau că au găsit formula pentru a servi clienţii în aer liber, dar şi în căldură, în acelaşi timp, patronii de restaurante au mai primit o veste proastă: igluurile sunt interzise.

Pentru că oraşul Cluj-Napoca încă are rata incidenţei de peste 3 la mia de locuitori, constucţiile de tip iglu sunt considerate spaţii închise şi sunt ilegale.

În weekend poliţiştii au luat la rând toate restaurantele şi unde au găsit igluuri au oprit servirea clienţilor, au dat amenzi şi i-au pus pe administratori să le demoleze. Localnicii sunt indignaţi de toată situaţia.

Patronii au refuzat să dărâme igluurile

Chiar dacă au fost amendaţi, patronii de restaurante din Cluj încă nu au demolat igluurile. Momentan nu mai fac rezervări şi aşteaptă cu nerăbdare să scadă rata infectărilor.

Ca să serveşti masa într-un igluu din Cluj trebuia să faci o consumaţie de minim 300 de lei şi aveai voie să stai la masă doar două ore.

Clienţii sunt revoltaţi

Mi se pare foarte ok şi nu văd de ce altele sunt deschise şi partea asta de HoReCa deloc şi e foarte restricţionată. Adică mergi în Kaufland şi mai tare te baţi de o altă persoană decât dacă ai sta aici”, spune cu indignare o tânără.

Dacă rata de infectare va sări din nou de 3 în Bucureşti, este posibil ca aceeaşi măsură să fie aplicată şi în Capitală.

author avatar
Andrei Ștefan
705 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger