AcasăNewsÎncă o dramă pe litoral. Un tânăr intrat în mare, găsit mort...

Încă o dramă pe litoral. Un tânăr intrat în mare, găsit mort la Costinești

sursa foto: Facebook/IGSU - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania

O nouă dramă a avut loc pe litoral, în timpul minivacanței de Sfânta Maria. Un tânăr dispărut în apă, după ce s-ar fi aventurat în marea învolburată, a fost căutat încă de noaptea trecută, în Costinești.

Bărbatul a dispărut în largul mării. S-ar fi întâmplat în dreptul clubului nautic din Costineşti. După ce s-a dat alerta, patru scafandri au intervenit pentru a-l căuta de bărbat, potrivit observatornews.ro. Fără succes, însă. Acțiunea menită să ducă la găsirea tânărului a fost reluată marți dimineață. Din păcate, după reluarea căutărilor, tânărul a fost descoperit mort.

Martor: L-am văzut de vreo trei ori că a ridicat mâna şi după nu l-am mai văzut

Un martor a povestit că doi băieți au intrat în mare, unul dintre ei reușind să iasă, nu și celălalt însă.

„Pe noi ne-a chemat, că eram vreo trei angajaţi de la plajă. Ne-a chemat fata de la bar, ne-a spus că se îneacă un băiat. Când ne-am dus acolo era în larg, era noapte, era după balizele acelea ale salvamarilor şi l-am văzut de vreo trei ori că a ridicat mâna şi după nu l-am mai văzut. Erau doi băieţi şi două fete. Au intrat amândoi băieţii, unul a ieşit şi celălalt tot s-a dus”, a povestit un martor, pentru sursa citată.

Trei oameni au murit, luni, la Mamaia

Drama de la Costinești s-a produs după ce luni trei oameni au murit, la Mamaia, în urma unor scene dramatice derulate sub ochii turiștilor aflați pe plajă. Un lanț uman s-a format pentru salvarea mai multor oameni aflați în pericol de înec. Din păcate, ulterior s-a aflat că trei persoane și-au pierdut viața.

„În ultimele ore, am fost martorii unor evenimente tragice în care valurile mării au făcut iarăși victime. Șapte persoane au fost surprinse de curenții puternici și duse în largul mării. Chiar dacă intervenția salvamarilor, a martorilor și a echipelor de salvare a fost promptă și victimele au fost extrase la mal în scurt timp, suntem profund îndurerați să vă informăm că trei dintre acestea și-au pierdut viața.

Una dintre persoane se află în stare gravă, fiind transportată la spital cu elicopterul SMURD, iar alte trei sunt sub supravegherea atentă a medicilor.

Situațiile s-au produs în stațiunea Mamaia, pe fondul valurilor mari și a curenților puternici”, a anunțat, luni, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

În tot acest context, reprezentanții IGSU i-au îndemnat pe turiști să se informeze cu privire la condițiile de înot, să aleagă zonele desemnate pentru scăldat și să asculte „mereu sfaturile salvamarilor”.

author avatar
Andrei Coman
355 afisari

5 COMENTARII

  1. Prosteala cu vacanța continuă. Învățătoarele, nu cred că mai sînt învățători, dar asta-i altă poveste, vor întreba copii „une-as fost plecați în vacanță?” și/sau „ce țări ați vizitat?”.
    La Costinești e curvăsăria curvăsăriilor. A se băga de seamă că a fost construit pe vremea comuniștilor. Comunism și capitalism, două fețe ale aceleiași monede.
    De fapt toate locurile unde oamenii stau despuiați sînt la fel. Nu vă mai lăsați mințiți sau, după caz, nu vă mai mințiți; bronzatul, vă place sau nu, este arderea pielii!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger