AcasăNewsÎncă o avarie în București! Peste 300 de blocuri, fără apă caldă...

Încă o avarie în București! Peste 300 de blocuri, fără apă caldă și căldură/Zonele afectate

sursa foto: facebook.com/CMTEB

S-a produs o nouă avarie în Capitală, motiv pentru care, până la remedierea problemei, locuitorii a peste 300 de blocuri nu vor avea apă caldă și încălzire în apartamente.

S-a anunțat când se estimează că va fi reluată furnizarea agentului termic în majoritatea acestor blocuri – în cel mai bun caz joi seară. Din primele informații, avaria a apărut pe Magistrala II Sud, în Sectorul 2 – zona Piața Iancului.

Compania Municipală  Termoenergetica București (CMTEB) S.A. anunţă joi, 25 ianuarie, că „din cauza unei avarii produse la Magistrala II Sud, în zona Piața Iancului, furnizarea agentului termic pentru apă caldă și încălzire către un număr de 313 blocuri va fi sistată până în cursul acestei seri.

În cazul altor 57 de imobile, termenul estimat de reluare a furnizării agentului termic este sâmbătă 27 ianuarie 2024”.

Peste 300 de blocuri, afectate

Conform sursei citate, avaria s-a produs în zona Iancului pe conducta cu diametrul de 1000 mm, care are o vechime de aproape 50 de ani. „Au fost deja începute în regim de urgență manevrele tehnice de închidere, de golire, precum și cele de aerisire și urmează să fie realizate sudurile pentru reparația avariei.

Pentru efectuarea manevrelor tehnice de izolare a avariei va fi oprită furnizarea agentului termic pentru apă caldă și căldură până joi, 25 ianuarie la ora 23.00, către un număr de 313 blocuri din zonele Șoseaua Mihai Bravu, Piața Obor și Șoseaua Iancului. Pentru realizarea sudurilor necesare reparațiilor avariei, furnizarea agentului termic pentru apă caldă și căldură va fi oprită către un număr de 57 de blocuri din zona Șoselei Mihai Bravu, până în data de 27 ianuarie, ora 23.00”, mai anunță Termoenergetica.

De asemenea, se semnalează faptul că vor funcționa deficitar – până la finalizarea lucrărilor de reparație a avariei – punctele termice care alimentează cartierul Colentina (strada Doamna Ghica, străzile Mașina de Pâine, Oteșani, Petricani), precum și Șoselele Iancului și Mihai Bravu din Sectorul 2 al Capitalei.

author avatar
Andrei Coman