AcasăNewsÎncă o atenționare de călătorie pentru Grecia, din cauza vremii

Încă o atenționare de călătorie pentru Grecia, din cauza vremii

Vremea rea continuă să afecteze regiuni din Grecia, astfel încât românii care au în plan să își petreacă vacanța pe tărâm elen sunt informați asupra noilor vești venite de la specialiștii locali in meteorologie.

Mai precis, Ministerul Afacerilor Externe a transmis o atenționare de călătorie, astfel încât românii care se află sau doresc să călătorească în Republica Elenă să știe că, „pentru următorul interval de timp, serviciul local de meteorologie a emis o prognoză de vreme nefavorabilă, respectiv ploi torențiale, furtuni, vânt în rafale și grindină”. Vizate sunt, conform MAE, sudul Mării Ionice; estul Greciei Centrale, Peloponez; Insulele Sporade; centrul și nordul Insulei Evia; vestul și nordul Peninsulei Attica și Thesalia.

Telefoane utile

În cazul în care au nevoie de asistență consulară, românii pot apela numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena +302106728879, +302106744544, cât și oficiului consular la Salonic +302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. Situațiile cu caracter de urgență pot fi sesizate și telefonul de permanență al Ambasadei României în Republica Elenă +306978996222 și cel al Consulatului General al României la Salonic +306906479076. De asemenea, românii pot accesa, pentru informații, paginile http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro și pot folosi aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs).

Nu e prima oară, în ultima perioadă, când MAE emite astfel de atenționări. Amintim că, săptămâna trecută, o clujeancă și fiul ei au murit, aflați în concediu in Halkidiki, au murit, după o furtună abătută asupra zonei respective.

95 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger