AcasăNewsÎncă o aberaţie: hidrantul de casă e obligatoriu!

Încă o aberaţie: hidrantul de casă e obligatoriu!

În ţara în care jumătate din populaţie nu are apă curentă şi canalizare, aberaţiile curg ca la robinet.  Ultima tâmpenie ne spune că orice gospodărie din România va trebui să dețină hidranți sau sisteme corespunzătoare pentru intervenții la incendiu. Aşa au decretat minţile celor de la  Ministerul Dezvoltării.

Actul normativ prevede următoarele: (1) Reţelele de distribuţie a apei din unităţi administrativ-teritoriale trebuie să fie echipate cu hidranţi exteriori – subterani şi/sau supraterani, care trebuie să asigure condiţiile de debit şi presiune necesare stingerii incendiilor. Gospodărirea proprie de incendiu trebuie sa cuprindă: a) rezerva intangibilă de apă necesară funcţionării sistemului de securitate la incendiu, în conformitate cu reglementările specifice în vigoare; b) sistem de pompare: pompe active, pompe de rezervă, rezervor hidrofor, cu alimentare electrică dublă – atât din reţeaua publică cât şi din grup electrogen propriu; c) sistem de avertizare la incendiu” Evident, proiectul prevede și sancțiunile pentru cazurile în care hidranții sunt distruși sau deteriorați: “Constituie infracţiune şi se sancţionează cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă de la 30.000 lei la 50.000 lei”.  Să vedem cum va fi implementată noua gogomănie la Vânju Mare, Hagieni sau în Bobîlna de Cluj…

author avatar
Catalin Dumitrescu
735 afisari

2 COMENTARII

  1. art x2
    Toate casele vor fi dotate cu
    1)masina de pompieri (5 mc apa)
    2)masina de descarcerare
    3)pompier de serviciu permanent
    4) optional-un elicopter

  2. toate casele vor fi dotate cu sursa de gaz metan,s-au lemne de foc,apa curenta,baie,retea de scurgere,o rezerva de mincare si inbracaminte pentru 6 luni,bazin de 1500litri de apa,plus piscina,fiecare cetatian va face un curs special de pompieri,obligatoriu achizitionarea une autospeciale de stins incendiu pentru fiecare casa,autosalvare,femeile obligatoriu curs de paramedici.adapost antiatomic,spital comunal cu sala de nasteri,daca comuna are trei sate,in satul resedinta de comuna,un hangar cu trei elicoptere,sala de statii rodio care instinteaza in timp util direct guvernul romaniei,si prefectura de care apartin.si ar mai fi si alte cele dar mi-e frica,caci fura sistemul americani,si intreg ocidentul si nu le enumear doar la timpul potrivit.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger