AcasăNewsInca doua zile ar putea fi declarate nelucratoare

Inca doua zile ar putea fi declarate nelucratoare

Mai multi parlamentari pregatesc un proiect legislativ prin care solicita ca inca doua zile calendaristice sa fie declarate nelucratoare.

Romania are cam cele mai putine zile nelucratoare din Uniunea Europeana, iar parlamentarii cauta constant solutii pentru a ne adapta la media din UE. Astfel, exista posibilitatea ca, cel tarziu din 2015, ziua de 24 ianuarie, respectiv Unirea Principatelor Romane din 1859, si ziua Inaltarii Domnului, a 40-a zi de la Paste, sa fie declarate nelucratoare.

Parlamentarii care sustin acest proiect legislativ considera ca ziua de 24 ianuarie trebuie declarata sarbatoare nationala legala si nu sarbatorita doar prin discursuri. De cealalta parte, ziua Inaltarii Domnului este inclusa pentru a sasea oara intr-un asemenea proiect, primele cinci incercari de a fi declarata zi nelucratoare s-au incheiat cu esecuri.

Conform Romania TV, deputatii ar putea decide si alte zile drept nelucratoare cum ar fi a trei zi de Paste sau ziua Sfintilor Imparati Constantin si Elena, dar in aceste cazuri s-au primit deja avize negative din partea Senatului, desi sunt sanse mai mici.

In 2014, bugetarii beneficiaza de 13 zile nelucratoare ca urmare a anumitor sarbatori, insa cateva dintre acestea, cum ar fi Sfantul Andrei, pica in weekend.

author avatar
Cristi Ionita
306 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger