AcasăNewsÎncă două săptămâni de restricții în București. Prefectul Capitalei: „Avem şedinţă pentru...

Încă două săptămâni de restricții în București. Prefectul Capitalei: „Avem şedinţă pentru prelungirea măsurilor care expiră sâmbătă”

Alin StoicaÎncă două săptămâni de restricții în București. Prefectul Capitalei: „Avem şedinţă pentru prelungirea măsurilor care expiră sâmbătă”

Alin Stoica, prefectul Capitalei, a precizat vineri că restricțiile care sunt în vigoare acum în București se vor prelungi sâmbătă pentru următoarele două săptămâni, dacă în această perioadă rata de incidență a îmbolnăvirilor de COVID-19 rămâne mai mare de 3,5 la mia de locuitori.

În acest sens, va avea loc o şedinţă a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă al Capitalei pentru prelungirea restricţiilor dispuse în contextul pandemiei. „Avem şedinţă pentru prelungirea măsurilor care expiră sâmbătă”, a spus Alin Stoica.

Prefectul Capitalei a subliniat că restricțiile vor fi „regândite” în cazul în care rata de incidență scade sub acest prag de 3,5 la mia de locuitori.

„Există unele derogări de la măsurile pe care le știm şi anume vineri 30 aprilie, magazinele vor avea programul prelungit cu două ore și se vor închide la ora 20:00, iar în noaptea de Înviere circulația va fi liberă pentru oamenii care vor să meargă la slujbă pe tot parcursul nopții, fără declarație, se pot deplasa liber între biserică și casă. În Duminica Floriilor rămân în vigoare restricțiile valabile și în prezent: magazinele se închid la ora 18:00, iar circulația nu mai este permisă după ora 20:00 fără motive bine întemeiate, trecute în declarația pe proprie răspundere”, a spus Alin Stoica vineri la Digi24.

Principalele restricții în Capitală

Pe 10 aprilie, CMBSU a prelungit măsurile potrivit cărora nu se poate ieşi din locuinţe între orele 22.00 – 5.00 în zilele de luni până joi şi între orele 20.00 – 5.00 în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, dacă incidenţa cumulată se menţine la maxim 7,5 la mia de locuitori.

De asemenea, programul operatorilor economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări servicii în spaţii închise şi /sau deschise, publice şi/sau private, se poate desfăşura între orele 5.00 – 18.00 în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică. În zilele de luni – joi, programul este 5.00 – 21.00.

Capitala a înregistrat, vineri, 470 noi cazuri de COVID, rata de infectare fiind de 4,15 la mia de locuitori.

author avatar
Andreea Vlad
84 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger