AcasăNewsÎncă două decese în urma incendiului de la Institutul Matei Balş! Bilanţul...

Încă două decese în urma incendiului de la Institutul Matei Balş! Bilanţul tragediei a ajuns la 13 morţi!

balsÎncă două decese în urma incendiului de la Institutul Matei Balş! Bilanţul tragediei a ajuns la 13 morţi!

Coşmarul tragediei de la Institutul Matei Balş parcă nu se mai termină!

Sâmbătă dimineaţă, au murit încă două persoane ce fuseseră grav rănite după incendiul din urmă cu 8 zile. Bilanţul dramei a ajuns la 13 morţi, a anunţat postul Antena 3.

„Pavilionul morţii” era ocupat de bolnavi cu coronavirus. Inițial trei pacienți au murit carbonizați. O a patra victimă a decedat atunci după ce manevrele de resuscitare au eșuat. În acea după-amiază a mai fost găsită într-un grup sanitar o altă victimă decedată.

Criminaliştii şi procurorii au finalizat cercetarea

Criminaliştii şi procurorii au finalizat vineri cercetarea la faţa locului în ancheta incendiului de la Insitutul Matei Balş din Capitală. Deocamdată, însă, nu pot spune nici măcar preliminar ce anume a provocat focul devastator de acum o săptămână.

Atenţia investigatorilor se mută, aşadar, în laboratoarele de expertiză. Opt zile, atât a durat cercetarea la fața locului, la parterul Pavilionului 5 din Institutul Național „Matei Balș”.

În toate aceste zile, criminaliștii, polițiștii, procurorii, dar și experții de la Petroșani, de la Institutul de Protecție Antiexplozivă, au cercetat toată zona, în special salonul în care a izbucnit teribilul incendiu.

S-a cerut acordul unui judecător de drepturi și libertăți pentru a unitatea de stocare a imaginilor surprinse de camerele de supraveghere din zonă să fie accesată.

Deocamdată, parterul Pavilionului 5 nu va fi redat spitalului pentru a fi renovat complet și rămâne sigilat, pentru eventualitatea în care specialiștii de la Petroșani vor avea nevoie de acces în zona respectivă.

author avatar
Andrei Ștefan