AcasăNewsÎncă avem Poliție! Au fost recuperate tablourile de patrimoniu furate din galeria...

Încă avem Poliție! Au fost recuperate tablourile de patrimoniu furate din galeria de artă

Nicolae GrigorescuÎncă avem Poliție! Au fost recuperate tablourile de patrimoniu furate din Galeria de artă

Administratorul unei galerii de artă a fost reţinut de poliţişti fiind acuzat că, în perioada decembrie 2020 – iunie 2021, şi-ar fi însuşit mai multe tablouri semnate de autori celebri precum Nicolae Grigorescu, Ştefan Luchian sau Theodor Pallady.

Prejudiciul produs este de peste 230.000 de euro, a transmis Poliția Capitalei. Operele de artă au fost date în urmărire naţională şi internaţională, deoarece individul le-a vândut și a încasat banii.

Printre operele de artă furate din galerie se numără lucrări semnate de mari nume, precum Nicolae Grigorescu, Ștefan Luchian, Nicolae Tonitza, Theodor Pallady, Theodor Aman, Gheorghe Petrașcu, Octav Băncilă, Iosif Iser și Samuel Mutzner.

Prejudiciul depășește 230.000 de euro

Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB) – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, a pus în aplicare, marţi, două mandate de percheziţie domiciliară, pe raza municipiului Bucureşti, şi mai multe mandate de aducere, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de abuz de încredere, fals material în înscrisuri oficiale şi folosirea instrumentelor false, informează DGPMB.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz de încredere, fals material în înscrisuri oficiale şi folosirea instrumentelor false, cu bărbatul în stare de reţinere.

author avatar
Andreea Vlad
1.064 afisari

1 COMENTARIU

  1. Tablourile au fost recuperate, ca în titlu, sau doar date în urmărire, ca în text? Că, de la a doua la prima e cale lungă… Ce fel de știre e asta??

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger