AcasăNewsÎncă 51 de români şi membri de familie vor putea trece din...

Încă 51 de români şi membri de familie vor putea trece din Fâşia Gaza în Egipt. Anunțul MAE

sursa foto: stiri.tvr.ro

Informații de ultimă oră vin de la MAE. Totul, după ce orele trecute se aflase că 93 de cetăţeni români şi membri de familie ai acestora au ieşit din Fâşia Gaza prin punctul de frontieră Rafah şi se află pe teritoriul egiptean, în drum spre Cairo.

Ministerul de Externe anunţă, miercuri dimineaţă, că încă 51 de cetăţeni români din Fâşia Gaza şi membri de familie vor putea tranzita punctul de trecere a frontierei de la Rafah, evacuarea urmând a avea loc pe parcursul zilei de miercuri, potrivit news.ro.

Un prim grup de români evacuat deja din Fâşia Gaza

„În continuarea precizărilor transmise privind evacuarea unui prim grup de cetăţeni români (93 persoane) din Fâşia Gaza, la data de 7 noiembrie a.c., în actualul context de securitate din Statul Israel şi Fâşia Gaza, Ministerul Afacerilor Externe precizează că în urma acordului transmis de autorităţile israeliene şi cele egiptene pentru încă un număr de 51 cetăţeni români din Fâşia Gaza şi membri de familie, aceştia vor putea tranzita punctul de trecere a frontierei de la Rafah pentru a intra pe teritoriul Republicii Arabe Egipt”, transmite, miercuri dimineaţă MAE, într-un comunicat de presă.

Vor ajunge la Cairo, de unde vor fi transportaţi în România

Conform precizărilor instituției, evacuarea lor în Egipt se va realiza pe parcursul zilei de miercuri, cu respectarea tuturor procedurilor specifice impuse având în vedere că aceştia au fost informaţi în prealabil de către reprezentanţii Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah.

„În vederea preluării persoanelor evacuate, echipele consulare mobile din cadrul Unităţii de Reacţie Rapidă a Celulei de Criză MAE vor acorda sprijinul necesar în punctul de trecere a frontierei Rafah, pentru evacuarea cetăţenilor români, respectiv asistenţa consulară specifică şi le vor oferi asistenţa necesară până la Cairo, de unde vor fi transportaţi în România”, mai precizează Ministerul de Externe.

De asemenea, s-a anunțat că Celula de Criză Interinstituţională, prin intermediul misiunilor diplomatice de la Cairo si Tel Aviv, continuă dialogul cu autorităţile egiptene şi israeliene în vederea finalizării operaţiunilor de evacuare şi pentru ceilalţi cetăţeni români şi membri de familie ai acestora care au solicitat sprijin şi încă se află în Fâşia Gaza.

Marți dimineață, MAE anunța că „în urma acordului transmis de autoritățile israeliene și cele egiptene, un număr de 103 cetățeni români din Fâșia Gaza și membrii de familie ai acestora au primit, în cursul nopții trecute, permisiunea de a tranzita punctul de trecere a frontierei de la Rafah și de a intra pe teritoriul Republicii Arabe Egipt”.

author avatar
Andrei Coman
119 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger