Cauta

”Inalta tradare” l-a incetosat de tot pe Orban

Enervat de intrebarile jurnalistilor, liderul PNL a pus capat conferintei de presa de ieri fara a clarifica acuzatia de inalta tradare adusa Vioricai Dancila. Asta desi romanul admite inca de pe vremea lui Caragiale sa fie tradare, cu conditia sa o stie si el.       

Kaghebistul Orban si tradatorul Dragnea dau cu Israelul unul in altul

Data fiind irascibilitatea lui Ludovic Orban, tradarea lui Dancila este in continuare in ceata si acolo va ramane daca DIICOT-ul va respinge plangerea depusa de liderul PNL. O plangere care i-a lasat masca si pe multi penelisti care, desi sunt gata sa sustina oricand un pomelnic de acuzatii impotriva Vioricai Dancila, nu pricep nici ei cum e cu ”inalta tradare”. O ignorare a Constitutiei da, tinand cont de neimplicarea presedintelui in decizia legata de amabasada din Israel, dar tradare ba, dupa cum spun, off the record, o parte din liberali. Nu insa si ”baza partidului” – dupa cum jura Orban. Dincolo de iesirile in decor ale lui Orban, se pare ca acesta intr-adevar a primit in plic plangerea din moment ce refuza sa-si detalieze punctul de vedere sustinut in calitate de ”simplu cetatean”. „Odata ce am depus sesizarea, am prezentat public ce am considerat important”, este tot ce s-a multumit Orban sa raspunda atunci cand a fost invitat, in mod rpetat, sa-si dezvolte acuzatiile. Intrebat si cum este cu cei trei ”consilieri israelieni ai PSD” pomeniti de el, in plangere, pe post de ”reprezentanti ai unei puteri straine”, liderul PNL a refuzat de asemenea sa raspunda: ”Nu comentez”.

Apare in ecuatie si ”antisemitismul institutional”

Stransa in BPN, conducerea PSD a decis sa profite de ambiguitatea adversarului si sa contraatace tot pe tema afectarii intereselor tarii pe motiv de implicare a doua state partenere, Israel si SUA, in jocurile politice interne printr-un demers deplasat si absurd. ”Se poate contura ideea ca aici vorbim, pe langa alte prostii, se poate vorbi de antisemitism institutional. Dincolo de faptul ca este o abordare KGB-ista, ca este o abordare ceausista, ca este o abordare securista, care ne duce cu gandul la <<agenturili straine>>. Aici este tratat Statul Israel ca o putere straina cu care noi suntem in conflict”, a pus Liviu Dragnea tunurile pe Orban, la finalul BPN. ”Este o gafa diplomatica de proportii si un atentat iresponsabil la stabilitatea tarii”, o actiune a presedintelui PNL care afecteaza grav relatiile Romaniei cu doi parteneri strategici importanti, respectiv Israelul si Statele Unite ale Americii – i-a tinut hangul Gabriela Firea. Convinsi fiind ca in spatele lui Orban sta Klaus Iohannis, pesedistii au avertizat si ca nu vor admite preluarea ”intr-un mod nelegitim” a guvernarii, chiar daca nu merg, deocamdata cel putin, pe ideea suspendarii presedintelui.

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version